تجلیل از روز جهانی محو خشونت علیه زنان در کندز

از 25 نوامبر روز جهانی محو خشونت علیه زنان از سوی ریاست امور زنان ولایت کندز تجلیل شد.

در نشستی که به همین مناسبت در این ولایت برگزار شد، شماری از عالمان دین، چند روز ویژه و محدود را برای محو خشونت علیه زنان بسنده نمی‌دانند.

آنان می‌گویند، روز جهانی منع خشونت علیه زنان سبب کاهش این پدیده در برابر زنان نمی‌شود و به راه‌اندازی برنامه‌های آگاهی‌دهی در این زمینه از سوی دولت از طریق مسجدها و منبرها تأکید می‌کنند.

مولوی‌عبدالباقی روستاقی، یک عالم دین در کندز، فقر، عدم‌آگاهی برخی از خانواده‌ها از آموزه‌های اسلام و عرف و سنت‌های ناپسند حاکم بر جامعه را از عوامل افزایش خشونت­ علیۀ زنان می‌داند.

نصیبه هولکر، رئیس امور زنان کندز در این نشست از آغاز کارزار شانزده روزۀ منع خشونت علیۀ زنان از سوی این ریاست خبر می‌دهد.

او می‌گوید که در جریان یک سال 141 رویداد خشونت‌آمیز در برابر زنان در این ولایت به ثبت رسیده که از این میان به 33 رویداد آن رسیده‌گی صورت گرفته است.

با این حال بانو هولکر می‌­گوید که آمارهای نهادهای عدلی و قضایی در کندز نشان می‌­دهد که آمار خشونت علیۀ زنان ام‌سال در مقایسه به سال گذشته در این ولایت یک درصد کاهش یافته است. به گفتۀ او سال گذشته میزان خشونت علیۀ زنان کندز 26 درصد بود، اما ام‌سال این رقم به 25 درصد کاهش یافته است.

عایشه میاخیل،­ مسئول آگاهی‌دهی ریاست امور زنان در ولسوالی چهاردرۀ کندز خشونت علیه زنان را یک پدیدۀ ناپسند می‌خواند و می‌گوید، به علت عدم آگاهی خانواده‌­ها در بارۀ دیدگاه اسلام نسبت به تساوی حقوق زن و مرد، هنوز هم این پدیده در برابر زنان در کشور ادامه دارد.

بانو میاخیل، خودسوزی، خودکشی، فرار از منزل و گرفتن طلاق را از علت‌های عدم آگاهی مردم از آموزه‌های اسلامی از حقوق زنان می‌داند.

به گفتۀ او، نبود حاکمیت دولت در بخش­‌هایی از ولسوالی چهار­دره سبب شده بیشتر کسانی که مرتکب خشونت علیه زنان می‌شوند، معافیت بگیرند.

مسئول آگاهی‌دهی ریاست امورزنان کندز در ولسوالی چهاردره می‌افزاید که در جریان ام‌سال حدود 10 رویداد خشونت‌آمیز علیه زنان در این ولسوالی به ثبت رسیده که نسبت به سال گذشته افزایش را نشان می‌­دهد.  

مرضیه رستمی، مدافع حقوق زن در کندز می‌­گوید که دولت باید برای آگاهی‌دهی به مردم در بارۀ منع خشونت علیۀ زنان بیشتر تلاش کند. او به راه‌اندازی برنامه‌های یک ساله در این زمینه تأکید می‌کند.

بانو رستمی می‌گوید، باید تمامی نهادهای مسئول و اثرگذار در زمینۀ آگاهی‌دهی به مردم به خاطر حقوق زنان کار کنند؛ زیرا به باور او پیامدهای خشونت علیۀ زنان بر تمامی افراد جامعه اثرهای منفی برجا می‌ماند.

با این همه کارزار شانزده روزۀ محو خشونت عليه زنان در کندر در حالی آغاز شده است که هنوز هم شماری از زنان این ولایت قربانی خشونت‌های خانواده‌گی، عرف و سنت‌­های ناپسند، مرد سالاری و تبعیض جنسیتی می‌شوند.

گزارش از رادیو زهره، ولایت کندز

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام