یک مقام ارشد سازمان ملل متحد میگوید، بهبود ارتباط منطقهیی برای تجارت، میتواند افغانستان را از بحران نجات دهد.
عبدالله الدرباری، نمایندۀ یواندیپی در افغانستان این موضوع را از طریق نشست خبری مجازی مرتبط با راهاندازی برنامۀ زیر عنوان «افغانستان: ارزیابی تاثیر اقتصادی – اجتماعی ویروس کرونا» بیان کرد.
او در پاسخ به پرسشی گفت که بهبود روابط تجاری وضعیت برد-برد را برای افغانستان و همسایهگان آن به میان میآورد. او در این گفتوگو تعهد سپرد که کشورهای منطقه را در این زمینه متقاعد کند.
بررسیها حاکی از کاهش 6.25 درصدی تولید ناخالص داخلی در نتیجۀ تاثیرات اقتصادی جهانی و منطقهیی در سال 2020 است، در حالی که پیش از همه گیری ویروس کرونا پیشبینی ها از رشد 3 درصدی حکایت داشت. برآوردها نشان میدهد که میزان فقر نیز حدود 13 درصد افزایش یافته و از 55 درصد به 68 درصد برسد.
یک برنامۀ حمایتی شش ماهه که تنها بزرگسالان یا تمام شهروندان را پوشش دهد، به ترتیب نیازمندی تولید ناخالص داخلی، 6 تا 13 درصد است که به نظر میرسد چنین چیزی از توانایی حکومت فراتر است.
در مطالعۀ که از سوی یواندیپی انجام شده، چندین سناریو در مورد تاثیرات کووید-19 و مسیرهای بالقوه برای بهبود وضعیت پیشبینی شده است.
روند کنونی میزان ابتلا به «میزان انتقال بیماری در حد متوسط» ارجاع داده میشود که توسط وزارت صحت عامه در ماه اپریل سال جاری میلادی تعریف شده است که بر اساس آن، برای پاسخگویی و مبارزه با پاندمی، به 250 میلیون دالر نیاز است. با این حال، ممکن است پس از گسترش ویروس این مقدار پول، برای مبارزه با ویروس دیگر بسنده نباشد.