زلزلهیی که در 5 ثور/اردیبهشت در کشور نپال به وقوع پیوست، تلفات و خسارات بسیاری در پی داشت. تا به امروز (پنجشنبه) آمار تلفات این زلزله از مرز 10 هزار نفر گذشته، که تنها در کاتماندو پایتخت نپال 4300 نفر تلف شده اند. در این زلزله 7 هزار نفر زخمی شدند.
قدرت زلزله 7.9 درجۀ ریشتر تخمین زده شده بود و 39 ولایت نپال را تکان داد.
سازمان ملل متحد میگوید که در این زلزله 50 هزار خانم حامله سقط کرده اند و 8 میلیون نپالی بر اثر این زلزله آسیبهای جانی و مالی دیده اند.
برپایۀ آمارهای سازمان ملل، حدود یک میلیون و چهارصدهزار شهروند نپالی نیازمند کمکهای فوری غذایی اند.
دولت نپال در پیوند به این رویداد سه روز عزای عمومی اعلام کرده است.
سوشیل کویرالا، نخستوزیر نپال میگوید، دولت در تلاش است تا برای آسیبدیدهگان کمکهای فوری را برساند؛ اما تلفات و خسارات به حدی گسترده است که دولت به تنهایی توانایی رسیدهگی به همۀ آسیبدیدهگان را ندارد. به همین دلیل جامعۀ جهانی باید در این زمینه با دولت نپال همکاری کند.
آقای کویرالا میگوید، ممکن است که آمار تلفات این زلزله از مرز 10 هزار نفر نیز بگذرد.
با وجود تمامی کمکها، شهروندان نپال بر این باورند که این کمکها بسنده نیست و در بسیاری از مناطق کشور هنوز منابع غذایی و دارویی به آسیبدیدهگان نرسیده است.
به گزارش صندوق کودکان سازمان ملل یا یونیسف، یک میلیون از آسیبدیدهگان این زلزله کودکان هستند و در وضعیت بسیار اسفباری به سر میبرند.
نپال همچنین ازجمله کشورهایی است که دارای انبوهی از بناهای تاریخیست. در زلزلۀ اخیر، در کنار تلفات گسترده و نابودی زیربناهای کشور، به بناهای تاریخی ـ که در فهرست میراثهای یونسکو به ثبت رسیده اند ـ نیز خسارات فراوانی وارد شده است.
سازمان فرهنگی جهان میگوید که در زلزلۀ نپال، هفت اثر تاریخی به شدت آسیب دیده اند.
از فاجعۀ زلزلۀ نپال چند روز میگذرد؛ اما ابعاد تلفات و خسارات این فاجعه در سطحی است که تصور نمیشود تا سالها بتوان آن را جبران کرد.