انتخابات و استفاده از امکانات دولتی در چندین ولایت

شماری از اعضای شورای ولایتی، فعالان مدنی و باشنده‌گان ولایت‌های هرات، فراه، جوزجان، سرپل و خوست با انتقاد از قانون‌شکنی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری با این‌که از فردی نام نمی‌برند، می‌گویند، برخی از مقام‌ها و کارمندان دولتی در این ولایات با استفاده از امکانات دولتی به سود تیم دولت‌ساز کمپاین می‌کنند و گاهی با فشار مأموران زیردست‌شان را به کارزارهای انتخاباتی می‌برند.

به گفتۀ آنان، این کار بیشتر از سوی افراد تازه گماشته‌شده انجام می‌شود.

مهدی حدید، عضو شورای ولایتی هرات می‌گوید، شماری از مأموران حکومتی به خاطر حفظ کرسی‌شان به سود تیم دولت‌ساز کمپاین می‌کنند.

عارفه صبوری، باشندۀ هرات نیز هرچند نامی از فرد و تیم انتخاباتی خاصی نمی‌برد، اما می‌گوید که شماری از والی‌ها و فرماندهان به سود یک تیم کمپاین می‌کنند که این عملکرد شفافیت انتخابات را با پرسش مواجه می‌سازد.

در فراه نیز شماری از چهره‌های حکومتی برای تیم دولت‌ساز کمپاین می‌کنند. جاوید تابش، فعال مدنی در فراه می‌گوید، برخی‌ از مأموران حکومتی به سود تیم دولت‌ساز کمپاین می‌کنند.

محمدنور رحمانی، رئیس شورای ولایتی سرپل می‌گوید، برخی از مقام‌های حکومت محلی در این ولایت به سود تیم دولت‌ساز فعالیت می‌کنند و در آخرین مورد شماری از کارمندان را به گونۀ اجباری به کمپاین‌ها برده‌اند.

در جوزجان نیز شماری از مقام‌ها و کارمندان حکومتی به سود تیم مورد نظرشان کمپاین می‌کنند.

حاجی عبدالقادر فولاد، فعال مدنی در جوزجان هرچند از تیم مشخصی نام نمی‌برد اما می‌گوید، برخی از کارمندان دولتی در این ولایت هرازگاهی در کارزارهای انتخاباتی اشتراک می‌کنند و گاهی هم در صفحه‌‌های اجتماعی‌ به سود نامزد مورد نظرشان کمپاین می‌کنند.

ولایت خوست نیز از این امر مستثنا نبوده و برخی از مقام‌ها و والی این ولایت به سود تیم دولت‌ساز کمپاین می‌کنند.

حبیب‌الله کامران، فعال مدنی خوست می‌گوید، شماری از چهره‌ها به شمول والی این ولایت به سود تیم دولت‌ساز کمپاین می‌کنند و از مردم می‌خواهند که به آقای غنی رأی دهند.

اما این ادعاها از سوی تیم دولت‌ساز بی‌بنیاد خوانده می‌شود. جاوید فیصل، سخنگوی تیم انتخاباتی دولت‌ساز به رهبری محمداشرف غنی می‌گوید، تیم‌ دولت‌ساز خواهان یک انتخابات شفاف و بدون چون و چرا است.

پیش از این کمیسیون شکایات انتخاباتی صلاح‌الدین ربانی، سرپرست وزارت خارجه، محمدکریم خلیلی، رئیس شورای عالی صلح، شاه حسین مرتضوی، مشاور رئیس جمهور غنی و حمیدالله فاروقی، رئیس دانشگاه کابل را به خاطر نادیده‌گرفتن اصول انتخابات و اشتراک در کارزارهای انتخاباتی جریمۀ نقدی و برخی از این چهره‌ها را از حق رأی محروم اعلام کرده‌است.

در همین زمینه:

رأی در بدل صابون؛ کارزارهای انتخاباتی در بدخشان

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام