افزایش حضور زنان در رهبری شرکت‌ها

بر بنیاد یک بررسی تازه، حضور زنان در رهبری شرکت‌ها افزایش یافته است. این بررسی که توسط اتاق تجارت و صنایع افغانستان انجام شده، نشان می‌دهد که سهم زنان در رهبری شرکت‌ها 15 تا 18 درصد بالا رفته است.

عتیق‌الله نصرت، رییس اجرایی اتاق تجارت و صنایع می‌گوید که از سال 2012، این اتاق سروی‌هایی در مورد فعالیت‌های اقتصادی بانوان انجام می‌دهد و داده‌های این بررسی‌ها حاکی از افزایش حضور بانوان در عرصه‌های اقتصادی اند.

آقای نصرت که دیروز (دوشنبه، 4 حوت/اسفند) در مراسم گشایش نمایش‌گاه صنایع دستی زنان ـ زن در تجارت ـ صحبت می‌کرد، گفت که راه‌اندازی نمایش‌گاهی برای محصولات تولیدی زنان، ظرفیت بانوان فعال در فعالیت‌های بازرگانی را افزایش می‌دهد.

در نمایش‌گاه صنایع دستی زنان، 109 شرکت و انجمن در بخش‌های صنایع دستی، زراعت و تولید قالین حضور دارند. این نمایش‌گاه به هم‌کاری اتحادیۀ اروپا، اتاق تجارت و فدراسیون زنان بازرگان افغانستان برای دو روز در کابل برگزار شده است.

مشکلات زنان بازرگان

رییس اجرایی اتاق تجارت و صنایع می‌گوید که هنوز هم سهم بانوان در اقتصاد کشور کم است.

آقای نصرت، عدم دست‌رسی زنان به قرضه‌های کوتاه‌مدت و درازمدت، نبود مهارت‌های حرفه‌یی در بخش‌های اقتصادی، نبود برنامه‌های حمایتی از سرمایه‌گذاری‌های کوچک تحت رهبری زنان و عدم حضور بانوان در تدوین پالیسی‌ها و مقررات اقتصادی را از مشکلات عمدۀ بانوان بازرگان عنوان می‌کند. به گفتۀ آقای نصرت، حکومت باید معافیت مالی ده ساله را برای بازرگانان زن در نظر بگیرد.

فرانس میشل‌میلیبن، سفیر اتحادیۀ اروپا در افغانستان هم می‌گوید که نبود سرمایه و عدم دست‌رسی زنان به منابع تجارتی سبب شده تا بانوان در عرصۀ بازرگانی با مشکل روبه‌رو شوند. به گفتۀ میلیبن، اتحادیۀ اروپا آمادۀ هم‌کاری برای رشد ظرفیت‌های بازرگانی زنان افغانستان است.

زنان بازرگان نیز از کاهش فعالیت‌های بازرگانی‌شان در یک سال گذشته شکایت دارند و ناامنی را دلیل اصلی آن می‌دانند.

نیلوفر فردوسی، رییس شرکت لعل بدخشان به سلام‌وطندار گفت که در سال‌های نخست نظام جدید، فعالیت‌های اقتصادی آن‌ها خوب بوده، ولی از یک‌سال به این‌طرف، فروش‌شان به دلیل رکود بازار، کم شده است. خانم فردوسی، ناامنی را عامل کم‌رونق شدن فعالیت‌های اقتصادی‌ زنان می‌داند.

شیما شفق سادات، مسؤول شرکت صنایع دستی مدینه مریم، نبود پول و بازاریابی نامناسب را از موانع رشد تجارت بانوان می‌داند.

خانم سادات می‌گوید که آنان برای دریافت وام، نیاز به ارائۀ سند ملکیت به بانک‌ها و نهادهای قرضه‌دهنده دارند و در صورت نبود سند، هیچ نهادی آنان را کمک نمی‌کند.

با این‌همه، بازرگانان زن از دولت می‌خواهند، موانع رشد فعالیت‌های اقتصادی آنان را بردارد.  بانوان بازرگان هم‌چنان خواهان سهم بیش‌تر در فعالیت‌های بازرگانی هستند.

هرچند دولت می‌گوید که در تلاش فراهم‌سازی زمینه‌های بهتر برای گسترش فعالیت‌های بازرگانی بانوان است؛ اما بازرگانان زن می‌گویند؛ چالش‌های زیادی اند که روند رشد فعالیت‌های اقتصادی‌شان را کند ساخته اند. 

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام