اسکاری‌های سال 2015 معرفی شدند

در هشتادوهفتمین دورۀ اهدای جوایز اسکار که امروز برگزار شد، فیلم «مرد پرنده‌یی» به عنوان بهترین فیلم امسال انتخاب شد. این فیلم ساختۀ الخاندرو گونزالس‌ ایناریتو، کارگردان ۵۱ سالۀ مکزیکی است.

«مرد پرنده‌یی» در کنار «هوتل بزرگ بوداپست» برای به دست آوردن 9 جایزۀ اسکار نامزد شده بود و توانست چهار جایزه، از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه را به دست آورد.

«مرد پرنده‌یی» داستان «ریگن تامسن» بازیگری شصت و چند ساله، با بازی اصلی مایکل کیتن است. تامسن در این فیلم نقش بازیگری را اجرا می‌کند که از فیلم و شهرت قبلی‌اش (بردمن) متنفر است. بنابراین تلاش می‌کند تا با کارگردانی و بازی در نقش اصلی یک نمایش دیگر که  از روی قصه‌یی از «ریموند کارور» اجرا می‌شود، دنیا را قانع سازد که او یک بازیگر جدی است؛ اما وقتی در پیش‌نمایش‌ها تقریباً همه‌چیز اشتباه از کار درآمده، ناگهان متوجه می‌شود که فقط می‌تواند به صدای «بردمن»‌ در درونش اعتماد کند.

بازیگران دیگر این فیلم پرجنب‌وجوش، ادوارد نورتن، نائومی واتس، زاک گالیفیاناکیس و اما استون هستند. شیوۀ فیلم‌برداری و تدوین بردمن به گونه‌یی است که انگار تنها در یک برداشت طولانی و بدون برش ساخته شده است. فیلم‌برداری «بردمن» در 30 روز و بعد از یک دورۀ طولانی‌یی از تمرینات انجام شده است.

مرد پرنده‌یی نخستین بار در آگست 2014 در مراسم گشایش هفتادویک‌مین جشنوارۀ فیلم ونیز به نمایش درآمد. «بردمن» تا پیش از جشن‌وارۀ اسکار، جوایز مهمی مانند جایزۀ داریل اف. زانوک بهترین تهیه‌کنندۀ سال، جایزۀ بهترین گروه بازیگری و جایزۀ بهترین کارگردانی را در جوایز سالانۀ انجمن تهیه‌کننده‌گان آمریکا (PGA)، انجمن بازیگران (SAG) و انجمن کارگردانان آمریکا (DGA) را دریافت کرده است.

«تک‌تیرانداز آمریکایی»، «پسربچه‌گی»، «هوتل بزرگ بوداپست»، «بازی تقلید»، «سلما»، «تیوری همه‌چیز» و «ضربۀ شلاق»، رقیبان «بردمن» در بخش اسکار بهترین فیلم بودند.

از میان این هشت فیلمی که نامزد دریافت اسکار بهترین فیلم بودند، «تک‌تیرانداز آمریکایی»، تازه‌ترین ساختۀ کلینت ایستوود، با فروش جهانی بیش از 400 میلیون دالر، موفق‌ترین فیلم از نگاه بازرگانی بوده است.

امسال، 323  فیلم بلند در رقابت برای دریافت جایزۀ بهترین فیلم که مهم‌ترین جایزۀ اسکار است، شرکت کردند و از این میان، در نهایت هشت فیلم انتخاب شدند. سال گذشته رقم مجموعی، 288 فیلم بود.

بهترین بازیگر نقش اول مرد

جایزۀ بهترین بازیگر نقش اصلی مرد به «ادی ردمین» برای بازی در فیلم «تیوری همه‌چیز» رسید. او در این فیلم زنده‌گی و کارنامۀ اسیتفن هاکینگ، فزیک‌دان معروف بریتانیایی را بازی کرده است.

نامزدان دیگر:

– استیو کالر/ شکارچی روباه

– بردلی کوپر/ تک‌تیرانداز آمریکایی

– بندیکت کامبرباچ / بازی تقلید

– مایکل کیتون/ بردمن

بهترین بازیگر نقش اول زن

اسکار بهترین بازیگر نقش زن را در مراسم اسکار امسال «جولیان مور» برای بازی در فیلم «هنوز آلیس» به دست آورد.

نامزدان دیگر این نقش:

– ماریون کوتیار/ دو روز و یک شب

– فلیسیتی جونز/ تیوری همه‌چیز

– زراموند پایک/ دختر گم‌شده

– ریس ویدرسپون/ وایلد (وحشی)

بهترین کارگردان

جایزۀ بهترین کارگردانی به الخاندرو گونزالس ایناریتو، کارگردان فیلم بردمن یا مرد پرنده‌یی رسید.

نامزدان دیگر

– ریچارد لینکلیتر/ پسربچه‌گی

– بنت میلر/ شکارچی روباه

– وس آندرسون/ هتل بزرگ بوداپست

– مورتن تیلدام/ بازی تقلید

بهترین طراحی لباس

جایزۀ بهترین طراحی لباس را فیلم «هوتل بزرگ بوداپست» گرفت.

بهترین چهره‌پردازی و آرایش مو

بهترین چهره‌پردازی و آرایش مو نیز به «هوتل بزرگ بوداپست» رسید.

بهترین فیلم زبان خارجی

جایزۀ بهترین فیلم غیرانگلیسی‌‌زبان برای «ایدا»، ساختۀ پاول پاولیکوفسکی از پولند داده شد.

بهترین فیلم کوتاه داستانی

جایزۀ بهترین فیلم کوتاه داستانی برای تماس تلفنی (The Phone Call) داده شد.

بهترین فیلم کوتاه مستند

فیلم خط تلفن اضطراری (crisis hotline) بهترین فیلم کوتاه مستند اسکار شناخته شد.

بهترین ترکیب صدا

فیلم ویپلش جایزۀ بهترین ترکیب صدا را به دست آورد.

بهترین صداگذاری

جایزۀ بهترین صداگذاری به فیلم تک‌تیرانداز آمریکایی رسید.

بهترین بازیگر نقش مکمل زن

پاتریشیا آرکت برای بازی در فیلم «پسربچه‌گی»، بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد.

بهترین جلوه‌های ویژه

جایزۀ بهترین جلوه‌های ویژه را «در میان ستارگان» گرفت.

بهترین انیمیشن کوتاه

جایزۀ بهترین انیمیشن کوتاه به فیلم ضیافت (Feast) رسید.

بهترین انیمیشن بلند

جایزۀ بهترین انیمیشن بلند برای شش قهرمان بزرگ (6 Big Hero) داده شد.

بهترین طراحی صحنه

جایزۀ بهترین طراحی صحنه نیز برای فیلم «هوتل بزرگ بوداپست» داده شد.

بهترین فیلم‌برداری

جایزۀ بهترین فیلم‌برداری را امانویل لوبزکی، مدیر فیلم‌برداری بردمن به دست آورد.

بهترین تدوین

جایزۀ بهترین تدوین فیلم به ویپلش داده شد.

بهترین مستند بلند

فیلم هم‌شهری چهار (Citizen four)  که داستان ادوارد اسنودن و رسوایی شنود و تجسس آژانس امنیت ملی آمریکا را روایت می‌کند، بهترین مستند بلند اسکار شناخته شد.

بهترین ترانۀ اورجینال افتخار

جایزۀ بهترین ترانۀ اورجینال افتخار (Glory) برای فیلم سلما داده شد.

بهترین موسیقی متن اورجینال

جایزۀ بهترین موسیقی متن اورجینال به فیلم هوتل بزرگ بوداپست رسید.

بهترین فیلم‌نامۀ اورجینال

جایزۀ بهترین فیلم‌نامۀ اورجینال را فیلم بردمن به دست آورد.

بهترین فیلم‌نامۀ اقتباسی

جایزۀ بهترین فیلم‌نامۀ اقتباسی برای گراهام مور، نویسندۀ فیلم‌نامۀ «بازی تقلید» داده شد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام