ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در پیوند به امضای توافق سیاسی میان غنی و عبدالله میگوید که این سازمان از تصمیم رهبران افغانستان برای حل اختلافاتشان و تلاش برای ایجاد یک حکومت همهشمول استقبال میکند.
او همچنان میگوید که در میانۀ پاندمی کووید – 19 و خشونتهای دوامدار طالبان علیه شهروندان افغانستان، اتحاد و تلاش تمام رهبران افغانستان برای آوردن صلح در این کشور از هر زمانی دیگری دارای اهمیت است.
دبیر کل ناتو از طالبان میخواهد که به تعهداتشان در پیوند به کاهش خشونتها عمل کنند: «ما از طالبان نیز میخواهیم که به تعهداتشان عمل کرده و همین حالا خشونتها را کاهش داده، در گفتوگوهای بینالافغانی شرکت کنند و برای ایجاد صلح که تأمینکنندۀ منافع تمام شهروندان افغانستان است، سازش واقعی از خود نشان دهند.»
ناتو از تمامی طرفها نیز میخواهد که باید از این فرصت «بینظیری» که برای صلح فراهم شده است، استفاده کنند.
آقای استولتنبرگ میگوید که: «ما به یک توافق جامع که سبب پایان خشونتها، حفاظت از حقوق انسانی تمامی شهروندان افغانستان به شمول زنان، تقویت قانون و از بینبردن لانۀ امن تروریستان یکبار و برای همیشه، نیاز داریم.»
او تأکید میکند که متحدان ناتو و دیگر همکاران این سازمان به تعهداتشان از طریق مأموریت آموزشی پشتیبانی قاطع و پشتیبانی مالی، برای امنیت و ثبات دراز مدت در افغانستان پایبند هستند.
مایک پومپئو، وزیر خارجۀ آمریکا در یک رشته توییت نوشته است که از امضای توافق سیاسی میان غنی و عبدالله بر سر تشکیل دولت فراگیر، خوشحال است.
او میگوید که آمریکا از تعهد آقای غنی و عبدالله برای کار در راستای صلح در افغانستان استقبال میکند.
زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان نیز با استقبال از توافق سیاسی میان غنی و عبدالله میگوید که حکومت کنونی باید از آقای عبدالله در روند صلح «مخلصانه» پشتیبانی کند.
خلیلزاد در توییتی نگاشته است که: «زمان آن رسیده است تا عزم مردم افغانستان و جهان را جدی گرفت تا بالاخره پایان منازعه دیده شود. داکتر عبدالله باید با سرعت و فوریت کامل حرکت نماید و در این امر از سوی حکومت فعلی مخلصانه حمایت شو.»
نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان میافزاید که غنی و عبدالله نباید اشتباهاتی را که در زمان حکومت وحدت ملی وجود داشت، تکرار کنند.
دفتر نمایندهگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) هم در اعلامیهیی توافق سیاسی میان محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله را گام مثبت خوانده و ابراز امیدواری کرده است که این کار هر دو رهبر را قادر خواهد ساخت که به حل چالشها بزرگتر افغانستان بپردازند.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجۀ ایران نیز در گفتوگوی تلفنی با غنی و عبدالله از «پیشرفت حاصلشده در روند مصالحه ملی» میگوید که کشورش برای «کمک به ادامۀ روند همسویی میان گروههای افغان از جمله طالبان» آماده است.
هند، کانادانا و ترکیه نیز با نشر اعلامیههایی از امضای توافق سیاسی میان رهبران افغانستان استقبال کردهاند.
توافق سیاسی میان محمداشرف غنی، رئیس جمهور و عبدالله عبدالله پس از سه ماه تنش میان دو طرف روز گذشته (یکشنبه، 28 ثور) امضا شد.
بر بنیاد این توافق عبدالله عبدالله ریاست شورای عالی مصالحه را به عهده میگیرد و نیز در کابینه ۵۰ درصد سهم دارد.