شماری از آگاهان سیاسی میگویند، استقبال پاکستان از رئیس جمهور به دور از عرف دیپلماتیک بوده و این موضوع نشان میدهد که پایان این دیدار نیز دستاورد قابل توجهی نخواهد داشت.
محمداشرف غنی، رئیس جمهور کشور پس از حدود چهارونیم سال روز گذشته در یک سفر دو روزه به پاکستان رفت. دولت پاکستان در این سفر با فرستادن مشاور اقتصادی عمران خان، نخست وزیر پاکستان از رئیس جمهور غنی استقبال کرد.
انتظار خادم، آگاه امور سیاسی به سلاموطندار میگوید، چنین رفتاری با عرف دیپلماتیک و همسایهداری همخوانی ندارد و نشان میدهد که پاکستان نقش مثبتی در روند صلح افغانستان ایفا نمیکند.
به گفتۀ او، این رفتار پاکستان به نحوی توهین به شمار میرود و این سفر آقای غنی دستآورد قابل توجهی نخواهد اشت.
رستم شاه مومند، سفیر پیشین پاکستان در افغانستان به سلاموطندار میگوید، رئیس جمهور غنی با مشکلات زیاد داخلی روبهروست و در روند صلح نیز نقشی ندارد.
به گفتۀ او، روند صلح از سوی آمریکاییها مدیریت میشود و حکومت افغانستان در گفتوگوهای صلح مسکو نیز نقشی نداشت.
سفیر پیشین پاکستانی میافزاید، کشورش نقش پررنگی در روند صلح افغانستان ندارد و استقبال خوب یا بد از رئیس جمهور غنی، روی دستآورد این سفر تاثیری نخواهد داشت.
سفیر پیشین پاکستان میگوید، مقامهای افغانستان و پاکستان ممکن در بارۀ مهاجران، مرزهای مشترک و موضوعات دیگر گفتوگو کنند و در این سفر احتمالا از پاکستان خواسته خواهد شد تا خانوادۀ سران طالبان را از این کشور بیرون کند.
یونس فکور، آگاه سیاسی میگوید، ادعای سفیر پیشین پاکستان در بارۀ نقش نداشتن کشورش در روند صلح افغانستان نادرست است.
به گفتۀ او، پاکستان در حال حاضر بر طالبان تسلط کامل دارد و اگر بخواهد میتواند که آنان را وادار به گفتوگوی مستقیم با حکومت افغانستان کند.
سفر رئیس جمهور غنی در حالی به پاکستان انجام میشود که سه روز پیش مایک پامپیو، وزیر امور خارجۀ آمریکا در سفرش به افغانستان گفت که پاکستان در روند صلح افغانستان نقش ارزندهیی دارد و از این کشور خواست تا این نقش را به خوبی ایفا کند.
چهارونیم سال قبل در نخستین سفر رئیس جمهور غنی به پاکستان، حکومت وقت پاکستان خلاف استقبال روز گذشته از وی به گرمی استقبال کرد.