مقامهای ریاست اجرایی میگویند که ریاست جمهوری افراد متقلب را به ریاست کمیسیون اصلاحات انتخاباتی پیشنهاد کرده و به همین دلیل آغاز کار این کمیسیون به تأخیر افتاده است.
جاوید فیصل، معاون سخنگوی ریاست اجرایی میگوید که گفتوگو میان رییس جمهور و رییس اجرایی روی انتخاب رییس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی جریان دارد و دو طرف تا کنون به نتیجۀ نهایی نرسیده اند.
آقای فیصل دلیل اختلاف سران حکومت در تعیین رییس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی را معرفی افراد متقلب به ریاست این کمیسیون از سوی ریاست جمهوری میداند.
او میگوید ریاست جمهوری فردی را که در تقلبهای انتخابات ریاست جمهوری گذشته دست داشته، به ریاست کمیسیون اصلاحات انتخاباتی معرفی کرده است.
آقای فیصل افزود که تا کنون زمان آغاز کار کمیسیون و تعیین رییس برای آن مشخص نشده است. به گفتۀ فیصل، ریاست اجرایی نسبت به اصلاحات انتخاباتی حساس است و خواهان انتخاب فردیست که در تقلبهای انتخاباتی دخیل نبوده و به آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی باورمند باشند.
در همین حال سیدظفر هاشمی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری حاضر نشد در این باره نظر بدهد.
رییس جمهور غنی در فرمان تمدید کار مجلس نمایندهگان گفته بود که زمان انتخابات پارلمانی تا یکماه دیگر مشخص خواهد شد؛ اما ریاست اجرایی میگوید، تا زمانی که نظام انتخاباتی اصلاح نشود، زمان برگزاری انتخابات را مشخص نخواهد کرد.
در همین حال محمدیوسف رشید، رییس اجرایی فیفا یا بنیاد انتخابات آزاد و عالانۀ افغانستان به سلاموطندار گفت که حکومت در آوردن اصلاحات به وعدههایش عمل نکرده و این کار سبب بیاعتمادی مردم نسبت به حکومت و اصلاحات در نظام انتخاباتی شده است.
او افزود که نباید رییس کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی از سوی ریاست جمهوری و ریاست اجرایی تعین گردد؛ زیرا هیچگاهی طرف مقابل این فرد را نخواهد پذیرفت.
آقای رشید افزود که رهبری کمیسیون اصلاحات انتخاباتی باید توسط اعضای این کمیسیون تعیین گردد؛ در غیر آن روند اصلاحات انتخاباتی زمانگیر خواهد شد.
این در حالیست که دو هفته پیش عبدالعلی محمدی، مشاور حقوقی رییس جمهور گفته بود که کار کمیسیون اصلاحات انتخاباتی یک هفته بعد آغاز میشود، ولی دو هفته از وعدۀ مشاور حقوقی رییس جمهور میگذرد و سرنوشت این کمیسیون همچنان مبهم است.
ایجاد کمیسیونی برای آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی کشور از موارد عمدۀ توافقنامۀ سیاسی تشکیل حکومت وحدت ملی است.