«اترا کجاست؟»؛ اعتراض به خدمات ناشفاف شبکه‌های مخابراتی

حدود یک هفته است که شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی کارزاری را زیر نام «اترا کجاست؟» راه‌اندازی کرده‌اند.

این شهروندان می‌گویند که از دزدی‌های شبکه‌های مخابراتی به ستوه آمده‍‌اند و دیگر نمی‌توانند این وضع را تحمل کنند.

حبیب‌الله، یکی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته است که در یکی از ولسوالی‌های دور دست زندگی می‌کند و ماهانه 4 هزار افغانی بابت انترنت پول می‌پردازد. 

او می‌افزاید که 12 روز پیش پول انترنت را پرداخته است؛ اما شرکت ارائه‌کننده به بهانۀ این که ماه میلادی به پایان رسیده است، دوباره از او پول می‌خواهد.

یکی دیگر از کاربران شبکه‌های مخابراتی نوشته است که این شبکه‌ها در کنار این که گاه‌وناگاه پول مشتریان را می‌دزدند، هر از گاهی به مشتریان‌شان نیز زنگ می‌زنند و روزانه چندین پیام با محتوای مسخره می‌فرستند.

طارق، یکی از باشندگان شهر کابل که از دو شبکۀ مخابراتی استفاده می‌کند، می‌گوید، هر دو شبکه پول‌هایش را می‌دزدند و خدمات‌شان نیز کمتر از مقدار پولی است که از مشتری می‌گیرند.

او می‌افزاید، شاید در نگاه اول پولی را که این شبکه‌ها به نفع خود بر می‌دارند قابل توجه نباشد؛ اما اگر تعداد مشتریان این شبکه‌ها و تعداد روزهای سال را در نظر بگیریم، میلیاردها افغانی به جیب این شرکت‌ها می‌رود.

میرویس آریا که کارزار «اترا کجاست؟» را برای اولین بار راه‌اندازی کرده است، می‌گوید، هدف آنان از راه‌اندازی این اعتراض این است که در فعالیت شبکه‌های مخابراتی شفافیت و کیفیت خوب ایجاد شود و مردم در بارۀ استفاده از پول یا کریدیت‌کارت‌شان، اختیار کامل داشته باشند.

به گفتۀ او، مشتریان شبکه‌های مخابراتی بدون اینکه خودشان آگاه باشند، پیشکش‌های مختلفی در گوشی‌های‌شان فعال می‌شود و همچنان  کیفیت بسته‌های انترنت و دیگر بسته‌ها کمتر از مقدار پولی است که بابت آنان پرداخت می‌شود.

آریا می‌افزاید، کارزار «اترا کجاست؟» به زودی پایان نخواهد یافت و تا زمانی که شبکه‌های مخابراتی به شفافیت کامل نرسند، این کارزار ادامه خواهد داشت.

با این حال سیدمحمد انوری، مشاور ادارۀ اترا می‌گوید، شماری از مشتریان شبکه‌های مخابراتی با تکنالوژی روز ناآشنا هستند و نمی‌دانند که چطور از آن استفاده کنند و این ناآشنایی سبب می‌شود تا کارهایی را انجام دهند که در نهایت کریدیت‌شان مصرف شود.

به گفتۀ انوری، شماری از مشتریان وقتی یک بستۀ خدماتی را فعال می‌کنند، دیگر هرگز آن را غیرفعال نمی‌کنند و این موضوع سبب میشود تا آن بسته مکرراً فعال و از پول مشتری کم شود.

شکایت از دزدی‌های شبکه‌های مخابراتی از مشتریان این شبکه‌ها در حالی رو به افزایش است، که از تاریخ 26 ماه اسد سال 1394، حکومت افغانستان قانون محصول خدمات مخابراتی را توشیح کرد. د ر این قانون، ساختار حقوقی جمع‌آوری 10درصد مالیات بر خدمات مخابراتی شرکت‌های مخابراتی تعریف شده است؛ اما سیستم «ریال‌تایم» برای جمع‌آوری این مالیات تاکنون ساخته نشده است.

مجلس نمایندگان به‌ تاریخ ۱۹ میزان سال 1396 اعلام کرد که به ‌دلیل شفاف‌نبودن روند جمع‌آوری مالیات محصول مخابراتی، اخذ مالیات از طریق شرکت‌های مخابراتی باید به حالت تعلیق درآید؛ اما جمع‌آوری مالیات از طریق کریدت کارت‌ها هنوز هم ادامه دارد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام