آی‌اس‌آی دو مقام استخبارات طالبان را در کویته بازداشت کرد

بر پایۀ معلوماتی که سلام‌وطندار به آن دست یافته، سازمان استخبارات پاکستان (آی‌اس‌آی) ملا محمدزی، رییس استخبارات گروه طالبان و محمدعیسی، معاون او را از مناطق «کچلاک» و «غوث‌آباد» شهر کویته بازداشت کرده است.

رزاق برق، نویسنده و خبرنگار آزاد در شهر کویته با تأیید این خبر به سلام‌وطندار می‌گوید که سازمان استخبارات پاکستان این افراد را به اتهام همکاری با گروه دولت اسلامی یا داعش بازداشت کرده است.

هم‌چنان آقای برق می‌گوید که پس از بازداشت این دو مقام طالبان، روز گذشته انفجاری در شهر کویته رخ داده که در اثر آن چهار سرباز نظامی پاکستان کشته شده اند.

ارتش پاکستان 34 تن را به اتهام دست داشتن در این انفجار بازداشت کرده که در میان آن‌ها کارمندان بخش استخبارات گروه طالبان نیز شامل هستند. گفته می‌شود که این انفجار با بازداشت مقام‌های استخباراتی پاکستان پیوند دارد.

کویته شهری است که گروه‌های تروریستی، به ویژه طالبان، در آن نفوذ گسترده دارند. ملا اخترمحمد منصور در همین شهر به عنوان رهبر طالبان انتخاب شد.

جاوید کوهستانی، آگاه امور سیاسی می‌گوید که ملا محمدزی و معاونش، محمدموسی، از افراد نزدیک به ملا منصور، رهبر گروه طالبان هستند و در میان افراد این گروه نفوذ گسترده دارند.

هم‌چنان محمدموسی، معاون بخش استخبارات گروه طالبان یکی از افراد نزدیک به ملا عمر، رهبر پیشین طالبان بود و در زمان حاکمیت این گروه در افغانستان، به عنوان والی کندهار کار کرده است.

آقای کوهستانی همکاری این افراد با گروه داعش را رد می‌کند و بازداشت این دو مقام طالبان را نتیجۀ فشارهای سیاسی بر دولت پاکستان می‌داند. به گفتۀ او، این فشارها پاکستان را مجبور کرده تا در همکاری با دولت افغانستان، به روند صلح سرعت بخشد.

این آگاه امور سیاسی می‌گوید که پاکستان از سرکوب طالبان سخت در هراس است؛ زیرا به باور مقام‌های این کشور، اگر این کشور طالبان افغانستان را در خاکش سرکوب کند، امکان دارد جنگجویان این گروه به طالبان پاکستانی بپیوندند و علیه دولت پاکستان فعالیت کنند.

هم‌چنان او می‌گوید که امکان دارد درخواست بازداشت کردن این افراد از سوی مقام‌های افغانستان صورت گرفته باشد.

سومین نشست گروه هماهنگی گفت‌وگوهای صلح با حضور نماینده‌گان، پاکستان، چین و آمریکا روز شنبه هفتۀ جاری در اسلام‌آباد برگزار شد. نماینده‌گان چهار کشور در پایان این نشست اعلام کردند که «نقشۀ راه» گفت‌وگوهای را نهایی کرده اند.

بسیاری از آگاهان حضور نماینده‌گان چین و آمریکا را در این نشست‌ها برای اعمال فشار بر دولت پاکستان سودمند می‌دانند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام