آیا علمای تخار از حضور گروه داعش در افغانستان استقبال می‌کنند؟

فعالان‌مدنی در تخار، از بسترسازی ملاها برای داعش در این ولایت خبر می‌دهند.

آنان می‌گویند؛ شماری از ملاها و روحانیون ولایت تخار برای تبرئه کارکردهای گروه داعش، در مسجدها و اجتماعات تبلیغ می‌کنند و می‌گویند که داعش در برابر ستم، استبداد و ظلم کفار مبارزه می‌کند.

وحید حقیق رییس شبکۀ جامعۀ ‌مدنی تخار می‌گوید؛ افراطی‌های مذهبی از فقر و ناآگاهی مردم استفاده کرده و آنان را به پیوستن به گروه دولت اسلامی تشویق می‌کنند.

حقیق می‌افزاید، شماری از پیشوایان مذهبی در تخار، به جای این‌‌که درمورد مشکلات مردم بحث کنند، برای حضور داعش و تبرئۀ اعمال آنان تبلیغ می‌کنند.

جواد هجری یکی از فعالان جامعۀ مدنی در تخار است. او که به دلیل مخالفت و انتقاد از گروه دولت اسلامی، از سوی این گروه، تکفیر شده و فتوای قتلش صادر شده است، می‌گوید که بیش‌تر از جانش، از وضعیت آیندۀ کشور نگران است.

جواد می‌گوید، چند روز پیش، بعد از این‌که گفت‌وگویی در نقد عمل‌کردها و اعمال گروه داعش داشته، افراد ناشناسی به او حمله کردند؛ با این حال او از این حادثه جان سالم بدر برده است.

مولوی صمد، رییس شورای علمای تخار می‌گوید؛ داعش در افغانستان حضور ندارد. در این صورت دربارۀ آن‌ها نباید قضاوت کرد. این عالم دین می‌افزاید که گروه دولت اسلامی برای محو ظلم و استبداد در شام و عراق به پا ایستادند و دلیل عمل‌کردهای آنان را عکس‌العمل مساوی در مقابل دشمنان‌شان می‌داند.

مولوی صمد می‌گوید، اگر نیمی از این گروه به ظاهر مسلمان باشند، مسلماً نیم دیگر آن‌ها مسلمان‌اند و برای ازبین بردن ظلم و استعمار در جهان به‌پا ایستاده اند.

رییس شورای علمای تخار، در واکنش به گفته‌های فعالان جامعۀ مدنی مبنی بر بسترسازی شماری از علما برای گروه داعش می‌گوید که تمام گفته‌های آنان شایعه است و آنان برای بدنامی علما از سوی حلقات مختلف حمایت می‌شوند.

با این‌که گفته‌های رییس شورای علمای تخار سندی بر واکنش‌های فعالان مدنی در این ولایت است، اما سنت‌الله تیمور سخن‌گوی والی این ولایت، گفته‌های اعضای جامعۀ مدنی را رد می‌کند و می‌گوید، داعش برای بدنام ساختن اسلام به‌وجود آمده و ملا امامان و پیشوایان مذهبی دراین ولایت هرگز برای حضور آنان بسترسازی و فعالیت نمی‌کنند. حکومت محلی به گونۀ مستقیم ناظر بر تمامی رویدادهاست و کنترل تمامی حرکت‌ها را در دست دارد.

تیمور می‌افزاید، شایعاتی وجود دارد که گروه دولت اسلامی در ولایت‌های کندز و بغلان ظاهر شده‌اند اما تا حال حضور آنان تثبیت نشده است اما آن‌ها نگران‌اند که اگر این گروه در ولایت کندز و بغلان حضور یابند تخار نیز به دلیل داشتن مرز مشترک میان این دو ولایت در معرض خطر قرار خواهد گرفت.

با این‌که مقام‌های افغانستان دربارۀ حضور داعش در افغانستان خاموشی اختیار کرده‌اند، چندی پیش والی کندز از حضور افراد وابسته به این گروه در ولسوالی ارچی این ولایت خبر داده بود و گفته بود که این افراد، ولسوالی ارچی را برای آموزش نیروی‌های نظامی خود انتخاب کرده‌اند.

افراد منسوب به این گروه، در مناطق مختلف افغانستان از جمله ولایت پروان، بغلان، تخار و کندز و در آخرین مورد در ولایت لوگر دیده شده‌اند.

با این که نشانه‌های حضور گروه داعش در مناطق مختلف افغانستان ظاهر گردیده است، اما آگاهان می‌گویند داعش پروژه‌یی برای افغانستان نیست و حضور افراد وابسته به این گروه در حد شایعه است.

عبدالرب رسول سیاف یکی از فرمانده‌هان جهادی  نیز گفته بود که داعش برای بدنام ساختن اسلام ایجاد شده است و اگر این گروه در افغانستان ظهور کند آن‌ها همان‌گونه که با متجاوزین افغانستان برخورد کردند با آنان نیز برخورد خواهند کرد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام