این روزها ماندن و نماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا موضوع داغ رسانهها شده است. هر چند از آوان تصمیم بر آن بود تا با رأی مردم این موضوع روشن شود، اما حالا این موضوع حاشیههای زیادی پیدا کرده است.
نمایندهگان اتحادیه اروپا و دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا روز جمعه در بروکسلِ بلجیم دیدار کردند و دربارۀ آیندۀ اتحادیه اروپا و نقش بریتانیا در آن به بحث و گفتوگو پرداختند.
آقای کامرون نتایج این نشست را مطابق پیشبینیهایش خواند و گفت که توافقهای بروکسل را در نخستین نشستش در لندن با کابینۀ بریتانیا در میان خواهد گذاشت.
گفته میشود که جداشدن بریتانیا از اتحادیه اروپا، عواقب ناگواری را برای این اتحادیه در پی داشته و حتا امکان انحلال این اتحادیه وجود دارد.
با این حال مخالفتها و موافقتها بر ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا کمپاین داغ احزاب هم شده است. دیوید کامرون که خود نیز رهبر حزب محافظهکار است از این که بیشتر محافظهکاران خواهان خروج این کشور از اتحادیه اروپا هستند، «متأسف» است.
آقای کامرون در نشست با کابینۀ بریتانیا که ساعات پیش برگزار شد، افزون بر طرفداریاش از دوام حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا، 23ام جون را برای نظرخواهی از مردم این کشور برای تصمیمگیری روی این موضوع اعلام کرد.
نخستوزیر بریتانیا خود را برندۀ توافقهای نشست بروکسل میداند. او توانست در این نشست بریتانیا را از قوانین انضباطی علیه بانکهای لندن مصون نگه دارد. بریتانیا با این دستاورد در آینده به قیدهای سیاسی یک اتحادیه بند نخواهد بود.
انگلا مرکل، نخست وزیر آلمان که از طرفداران کامرون است، در رابطه به گفتوگوهای اتحادیه اروپا و نخستوزیر بریتانیا میگوید که توافقهای بروکسل مقدمهیی برای شروع کمپاینی به نفع بریتانیا در بریتانیا است.