آگاهان: پاکستان در پی تصاحب بخشی از خاک افغانستان است

شماری از آگاهان امور سیاسی افغانستان می‌گویند که پاکستان با راه‌اندازی حمله‌های موشکی بر مناطق مرزی افغانستان، در پی تصاحب بخشی از خاک کشور است.

افغانستان و پاکستان مرزی طولانی و نامشخص با هم دارند. مناطق‌ نزدیک به مرز میان دو کشور از ناامن‌ترین مناطق در سال‌های اخیر بوده اند. بیشتر گروه‌های تروریستی در این مناطق لانه دارند.

از سوی دیگر، نیروهای مرزی پاکستان همواره مناطق مرزی افغانستان را هدف شلیک موشک قرار داده و این موشک‌پراکنی‌ها در مواردی تلفات جانی و مالی نیز برجا گذاشته اند.

در آخرین مورد، چند روز پیش در حملۀ موشکی و توپخانه‌یی نیروهای مرزی پاکستان بر یک پاسگاه پولیس مرزی در منطقۀ «انگور‌ اده» ولسوالی اشکین ولایت پکتیکا در جنوب‌شرق افغانستان، یک سرباز پولیس مرزی افغانستان کشته و سه سرباز دیگر زخمی شدند.

رایج‌ترین واکنش دولت افغانستان در برابر این‌گونه حمله‌ها، احضار نماینده یا سفیر پاکستان در افغانستان بوده؛ اما این کار سودی نداشته و منجر به جلوگیری از این حمله‌ها بر خاک کشور نشده است.

کابل‌خان تدبیر، آگاه امور سیاسی به سلام‌وطندار می‌گوید که عدم هماهنگی دستگاه دیپلماسی و نظامی در افغانستان، از چالش‌هایی بوده که پاکستان همواره از آن سود جسته است.

آقای تدبیر می‌گوید که پاکستان با راه‌اندازی این‌گونه حمله‌ها، می‌خواهد افغانستان به سازمان ملل متحد شکایت کند تا بحث جنجال مرزی دو کشور روی میز این سازمان قرار گیرد و پاکستان بر مشخص شدن مرزهایش با افغانستان پافشاری کند.

لطیف نظری، یکی دیگر از آگاهان سیاسی می‌گوید که حکومت افغانستان باید سیاستش را در برابر پاکستان بازبینی کند. به باور او، افغانستان با این کار می‌تواند یک اجماع منطقه‌یی را تشکیل داده و بر پاکستان فشار وارد کند تا دست از حمله‌ بر خاک کشور بردارد.

آقای نظری می‌گوید که سیاست «مماشات و امتیازدهی یک‌جانبۀ» افغانستان به پاکستان در ماه‌های اخیر، زمینۀ مداخلۀ پاکستان را بیشتر فراهم کرده است.

راه دیگری که این آگاهان برای جلوگیری از حمله‌های نظامیان پاکستان بر خاک افغانستان پیشنهاد می‌کنند، وارد کردن فشار از طریق کشورهای هم‌پیمان افغانستان بر این کشور است.

بر بنیاد گزارش‌ها به نقل از مقام‌های محلی، نظامیان پاکستان در چند روز اخیر، 53 بار بر ولسوالی‌های نازیان ننگرهار و شیگل و ناری کنر موشک شلیک کرده اند.

دولت وزیری، سخن‌گوی وزارت دفاع در این باره می‌گوید که آن‌ها همواره نگرانی‌اش را بابت این حمله‌ها ابراز کرده و هم‌چنان ارتش آمادۀ پاسخ‌دهی به هرگونه حملۀ پاکستان بر خاک افغانستان است.

احمدشکیب مستغنی، سخن‌گوی وزارت خارجه چند روز پیش گفت که ادامۀ این حمله‌ها صدمۀ بزرگی بر روابط دو کشور وارد می‌کند. به گفتۀ او، آن‌ها به مقام‌های پاکستانی نسبت به ادامۀ این حمله‌ها هشدار داده اند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام