آغاملوک سحر موفق به اختراع نرمافزاری شده است که به گفتۀ خودش میتوان با استفاده از آن فساد را در جامعه ریشهکن کرد. از این نرم افزار میتوان در انتخابات، آزمون کانکور و بانکداری استفاده کرد و سطح تقلب را در این بخشها به صفر تقرب داد.
این جوان 22 سال سن دارد و در دانشگاه کابل دانشجوی سال سوم دانشکدۀ مهندسی کامپیوتر است. او دربارۀ اختراعش به سلاموطندار میگوید که دو سال را روی ساخت نرمافزار «لمر» کار کرده و تنها هدفی که به خاطر آن در این مدت رنجوزحمت کشیده محو فساد و آوردن شفافیت در روند اداری کشور بوده است.
این جوان میگوید که کار روی این نرمافزار پایان نیافته و تاحال حدود یکونیم هزار دالر در ساخت آن استفاده شده است. او آرزو دارد که در دانشگاههای صاحبنام تحصیلاتش را در بخش نرمافزار و تکنالوژی ادامه بدهد.
این نرمافزار 24 برنامه در دو بخش فوری و خدمات عامه دارد. در بخش فوری آن برنامههایی برای تماس به پولیس، شفاخانه و آتشنشانی و در بخش خدمات عامه، انتخابات، کانکور، بانکداری، تبادلۀ ایمیلها، آگاهیدهی دربارۀ دانشگاهها، مسجدها، ولایتهای کشور، کتابها، آموزش آنلاین، ورزش، وبسایتها، هتلها، رسانهها و کاریابی شامل اند.
آغاملوک بیشتر از همه بخشهای این برنامه، به بخش انتخابات تأکید میکند و میگوید که با استفاده از این بخش میتوان برای نامزد مورد نظر به صورت آنلاین رأی داد. او میگوید، اگر از این سیستم در انتخاباتها استفاده شود، از یکسو جلو تقلب و فساد گرفته شده و از سوی دیگر در مصرف زمان و پول صرفهجویی میشود.
نرمافزار لمر همچنان برنامهیی دارد که کاملاً مشابه صفحۀ اجتماعی فیسبوک است. با این تفاوت که از نفوذ آدرسهای جعلی در آن جلوگیری شده و اشخاص نمیتوانند با استفاده از این آدرسها دیگران را آزارواذیت کنند. این نرمافزار امکان آن را فراهم کرده تا هر شخص تنها یک آدرس داشته باشد.
به گفتۀ آغاملوک، کاربران تنها با استفاده از ثبت شمارۀ شناسنامه و گذرنامه میتوانند از این نرمافزار استفاده کنند.
پس از ثبت شمارۀ گذرنامه یا شناسنامه، نرمافزار لمر به صورت خودکار به کاربر شمارۀ سریالی را میفرستد. او میگوید که از چندین فلتر برای ثبت کاربران در این نرمافزار استفاده شده تا سطح تقلب و جعلکاری به حداقل برسد. تاحال بیش از 200 تن ثبت نرمافزار لمر شده اند و از آن استفاده میکنند.
آغاملوک سحر میگوید که استفاده از تکنالوژی تنها راه محو فساد است و اگر حکومت با او همکاری کند، میتوان استفاده از این نرمافزار را همهگانی کرد و به آرزوی محو فساد و تقلب در افغانستان تحقق بخشید.
این جوان میگوید، با کمک لمر به صورت مستقیم با استفاده از هر وسیلۀ ارتباطی مانند گوشیهای همراه و کامپیوتر در هر نقطهیی از کشور میتوان در انتخاباتها سهم گرفت و ناامنی بهانهیی برای عدم اشتراک شهروندان در این چنین روندهای ملی نمیتواند شود.
کاریابی بخش دیگری از نرمافزار آغاملوک سحر است. به گفتۀ او، حینی که نهادی اعلام کاریابی میدهد به صورت مستقیم و سریع کاربر لمر آن را دریافت میکند و به علت این که تمام مشخصات کاربر در این نرمافزار پیشازپیش ثبت است، تنها با یک کلک خلص سوانحاش به نهاد مورد نظر فرستاده میشود.
این جوان میگوید که ماهها تلاش کرده تا توانسته این نرمافزار را طراحی کند. او میگوید که به تنهایی قادر به همهگانی کردن آن نیست و از حکومت خواهان همکاری در این بخش است.