مسئولان کمیتۀ مصونیت خبرنگاران میگویند که حکومت و جامعۀ جهانی باید به امنیت خبرنگاران و کارمندان رسانهها توجه جدی کنند و در گفتوگوهای صلح نیز به این موارد اولویت داده شود.
نجیب شریفی، رئیس کمیتۀ مصونیت خبرنگاران امروز در برنامۀ گرامیداشت از روز جهانی پایان معافیت جرایم علیه خبرنگاران میگوید، حکومت باید به مصونیت و پروندههای خشونت علیه خبرنگاران توجه جدی کند.
به گفتۀ آقای شریفی، در سال 2017، 20 کارمند رسانهیی و در سال 2018، 14 کارمند رسانهیی جان باختهاند که این یک تهدید جدی علیه آزادی بیان است.
تدامیچی یاماموتو، نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان در این برنامه میگوید که میزان جرایم در برابر خبرنگاران بلند است و هیچگاهی نباید با آزادی بیان معامله شود. به گفتۀ نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان، این سازمان در حد توان از رسانهها حمایت میکند.
سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهور نیز در این برنامه میگوید که گروههای مخالف مسلح حکومت و تروریستان عامل اصلی خشونت علیه خبرنگاراناند. به گفتۀ آقای دانش، بعضی از افراد قدرتمند حکومتی، زورمندان غیرحکومتی و برخی از رهبران سیاسی، مرتکب خشونت و برخورد غیرقانونی در برابر خبرنگاران و رسانهها شدهاند.
دوم نوامبر در سال 2013 از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی پایان معافیت علیه خبرنگاران نامگذاری شده است.