همزمان با افزایش تهدیدهای امنیتی علیه خبرنگاران و افزایش قلمرو طالبان در شمالشرق کشور، شورای علمای ولایت تخار به فعالان رسانهیی هشدار داده است که اگر نشراتشان را مبنی بر آموزهای مذهبی آماده نسازند: «به سرنوشت فرخنده روبهرو خواهند شد».
مولوی عبدالصمد، رییس شورای علمای ولایت تخار در نشست پیشرفت رسانهها و تکنالوژی معلوماتی با مقامهای محلی تخار و شماری از فعالان رسانهیی میگوید که برخی از رسانهها با پخش برنامههای مبتذل احساسات مردم را برمیاگیزند.
صدیقالله توحیدی، رییس نهاد حمایتکنندۀ رسانههای آزاد افغانستان (نی) در این رابطه میگوید که تمام رسانههای کشور مبنی بر قانون فعالیت میکنند و هیچ ادعایی بر اساس غیرمعیاریبودن این رسانهها پذیرفته نمیشود.
آقای توحیدی با انتقاد از مقامهای محلی ولایت تخار میگوید، نباید به افرادی که علیه آزادی بیان و فعالیت رسانهها هستند، فرصت سخرانی فراهم شود. او میافزاید که هیچ نهاد یا فردی توان توقف غیرقانونی رسانهها را ندارد.
سنتالله تیمور، سخنگوی والی این ولایت نیز به سلاموطندار میگوید که حکومت محلی تخار برای حفظ مصونیت خبرنگاران و فعالان رسانهیی از هیچ تلاشی دریغ نمیکند و به هیچ فردی اجازۀ موضعگیری علیه این قشر را نمیدهد.
اما یادآوری قتل فرخنده موضوع دیگری است که خشم شماری از فعالان مدنی را برانگیخته. سیلی غفار، فعال حقوق زن در این رابطه میگوید که سخن گفتن در بارۀ این رویداد به عنوان پدیدهیی قابل افتخار، توهین به انسانیت و مقام زن است.
فرخنده بانوی 28 سالهیی است که نوروز سال گذشته، در مرکز شهر کابل و در نزدیکی ارگ ریاست جمهوری، به اتهام قرآنسوزی توسط مردان خشمگین به صورت فجیعی به قتل رسید.