ترکیه امروز (دوشنبه، 17 حوت/اسفند) میزبان کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا در نشستی اضطراری دربارۀ بحران پناهجویی است.
این نشست پس از آن برگزار میشود که روز گذشته (یکشنبه) یک کشتی حامل پناهجویانی که میخواستند از راه پرخطر دریای اژه به یونان بروند، واژگون شد و در نتیجه 25 سرنشین آن غرق شدند.
انگلا مرکل، نخستوزیر آلمان پس از این رویداد به ترکیه رفت و با همتای ترکش، احمدداوود اوغلو، دیدار کرد. به دنبال این دیدار، اتحادیۀ اروپا و ترکیه اعلام کردند که امروز نشستی اضطراری دربارۀ بحران پناهجویی خواهند داشت.
خبرگزاری آسوشیتد پرس گزارش داده است که هدف اصلی این نشست، کمک به یونان برای کنترل میزان پناهجویانی است که از راه ترکیه وارد خاک این کشور میشوند.
بر بنیاد گزارشها، وضعیت پناهجویان در یونان بسیار نگرانکننده است. گفته میشود آنها در برخی از اردوگاهها ساعتهای طولانی را در صف غذا میمانند تا سرانجام صاحب یک ساندویچ مختصر شوند.
الکسی سیپراس، نخستوزیر یونان روز گذشته گفته است که دستاورد نشست اضطراری 28 رهبر اتحادیۀ اروپا و ترکیه مانند دیگر نشستها تنها روی کاغذ نخواهد ماند و این بار تمام توافقها با شدت و سرعت بیش از قبل عملی خواهند شد.
یونان پیش از این بارها نسبت به بیپروایی و عدم تعهد اتحادیۀ اروپا برای کنترل بحران پناهجویی شاکی بوده است.
هزارها پناهجو که بیشترشان شهروندان افغانستان هستند، از هفتهها بدینسو پشت مرزهای بستۀ مقدونیه بیسرنوشت مانده اند. مقدونیه اخیراً به آن عده از پناهجویان عراقی و سوری که در شهرهای نسبتاً آرامی چون بغداد و دمشق زندهگی میکنند نیز اجازۀ گذشتن از مرز را نداده است.
شماری از پناهجویانی که با مرزهای بستۀ مقدونیه روبهرو میشوند، دست به دامن قاچاقچیان انسان میشوند تا از راه دریای اژه آنها را به اروپا برسانند.
خبرگزاری ترکی آناتولی گزارش داده است که گشتهای تجسس ترکیه به زودی پس از گم شدن این کشتی به دریای اژه اعزام شدند و تاکنون 15 سرنشین کشتی واژگون شده را نجات داده اند.