آگاهان: حکومت باید از حیف‌ومیل کمک‌های خارجی جلوگیری کند

پس از کاهش سرسام‌آور کمک‌های خارجی بعد از سال 2014 به افغانستان، اکنون تغییری در کمک‌های این کشورها دیده می‌شود. شماری از آگاهان دربارۀ کمک‌های اقتصادی و نظامی اخیر آمریکا، بریتانیا و پاکستان می‌گویند که باید این کمک‌ها در جایی مناسب و طبق برنامه‌ریزی‌یی منظم به مصرف برسند.

اخیراً آمریکا وعده سپرده تا یک میلیارد دالر برای بهبود وضعیت امنیتی به افغانستان کمک کند و به همین ترتیب پاکستان 500 میلیون دالر در بخش‌های بهداشت و آموزش و پرورش کمک کرده و همچنان بریتانیا وعدۀ اعزام 400 سرباز تازه‌نفس دیگر را به افغانستان کرده است.

با این حال آگاهان می‌گویند که حکومت افغانستان باید از این فرصت‌ها به خوبی استفاده کرده و نگذارد این کمک‌ها حیف و میل شوند.

قرار است نیروهای تازهنفس بریتانیایی به زودی به افغانستان اعزام شوند

جاوید کوهستانی، آگاه امور می‌گوید که این کمک‌ها برای تأمین امنیت سودمند اند و حکومت باید با برنامه‌ریزی دقیق این کمک‌ها را به مصرف برساند. آقای کوهستانی می‌گوید که این کمک‌ها در نظارت دقیق مؤثریت بیشتری در پی خواهند داشت.

عبدالغفار گردیزی، یکی دیگر از آگاهان به سلام‌وطندار دربارۀ این کمک‌ها می‌گوید که امنیت از جمله اولویت‌های شهروندان است و باید از این کمک‌ها برای تأمین صلح در کشور استفاده شود. آقای گردیزی می‌گوید که جامعۀ بین‌المللی باید از طرز هزینه و مصرف این کمک‌ها وارسی کند تا این پول‌ها در جایی مناسب به مصرف برسند.

با این حال شهروندان می‌گویند که در گذشته میلیاردها دالر به کشور سرازیر شد، اما به جیب‌های شخصی شماری رفت و هیچ دردی از آنان را دوا نکرد. آنان می‌گویند که اگر حکومت متعهد برای مصرف این کمک‌ها در مسیری درست باشد، آنان به آینده امیدوار می‌شوند.

قرار است به زودی این شمار از سربازان تازه‌نفس بریتانیایی به افغانستان اعزام شوند و کمک‌های پاکستان و آمریکا در بخش‌های مختلف به ویژه تأمین امنیت نیز به نهادهای مربوط تحویل داده شود.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام