رییس جمهور غنی میگوید که تصمیم دارد افغانستان را از کشوری مصرفی و واردکننده به صادرکنندۀ انرژی برق در منطقه تبدیل کند.
آقای غنی که در رأس هیأتی بلندرتبه عازم ولایت کاپیسا شده در نشستی با بزرگان این ولایت یگانه راه صادراتی ساختن کشور از نگاه انرژی برق را ساخت و بازساخت بندهای آب خواند و افزود که طرح ساخت 21 بند تمام شده و کار اجرایی این طرحها از فصل بهار سال آینده آغاز خواهد شد.
رییس جمهور غنی آبادی مسیرهای پروان ـ کاپیسا، کابل ـ لوگر، لغمان ـ ننگرهار، کنر ـ نورستان را وابسته به ساخت این بندها عنوان کرد.
این در حالی است که وزارت انرژی و آب افغانستان بیش از ده روز پیش خواستار سرمایهگذاری بخش خصوصی برای اجرای ۳۰ طرح تولید برق شد که ظرفیت آنها به ۱۰۰ مگاوات برق میرسد.
این وزارت این طرح را بزرگترین طرح تولید برق از منابع تجدیدپذیر همانند آب، باد، بایوگاز و نور خورشید اعلام کرده بود.
بر بنیاد آمارها حدود ۲۵ تا ۳۳ درصد از مردم کشور به انرژی برق دسترسی دارند و بقیه در تاریکی زندگی میکنند و از این میان تنها ۷۰ درصد از شهروندان کابل به برق ۲۴ ساعته دسترسی دارند.
وزارت انرژی و آب کشور گفته که نیاز به انرژی برق در افغانستان سالانه ۱۲ تا ۱۵ درصد افزایش مییابد و تا سال ۲۰۳۲ کشور به ۶ هزار مگاوات برق نیاز خواهد داشت. به گفتۀ این وزارت اکنون حدود ۱۰۷۳ میگاوات برق در سراسر افغانستان وجود دارد که فقط ۳۰۰ مگاوات در داخل کشور تولید میشود و بقیه از خارج وارد میشود.