سومین خبرنگار سوری در ترکیه ترور شد

این تصویر از محل قتل ناجی جرف در رسانه‌های اجتماعی نشر شده است

ناجی جِرف، یک خبرنگار و فیلم‌ساز سرشناس سوری که جنایت‌های گروه داعش را مستند می‌کرد، از سوی یک فرد ناشناس در ترکیه به قتل رسید.

این سومین ترور خبرنگاران سوری در ترکیه از ماه اکتبر تاکنون است.

جرف سردبیر ماه‌نامۀ «حنتاح» است. او بیشتر به دلیل کارگردانی مستندهایی که روایت‌گر خشونت و نقض حقوق بشر در مناطق زیر ادارۀ گروه دولت اسلامی (داعش) اند، مشهور است.

ناجی جرف در روز روشن، هنگام خارج شدن از ساختمانی کوچک که مقر گروهی از رسانه‌های سوری است، تیر خورد. او پیش از رسیدن به شفاخانه به دلیل جراحت عمیق ناشی از برخورد گلوله به سرش جان داد.

خبرنگارانی که با جرف کار می‌کردند، خبر کشته شدن او را تأیید کرده اند. یک رسانۀ ترکی گزارش داده است که جرف درست در مقابل دوربین‌های امنیتی هدف قرار گرفته است.

ناجی جرف اخیراً مستندی را برای گروه مدنی «رقا در حفا سر بریده می‌شود» یا آر‌بی‌اس‌اس تهیه کرده بود. این مستند، جایزۀ هنری نیز دریافت کرده است. مستند او دربارۀ جنایت‌هایی است که در یک منطقۀ زیر سلطۀ داعش به نام الپو رخ داده اند.

عکس ناجی جرف از صفحۀ فیس‌بوکش

یکی از دوستان جرف گفته است که او به فرانسه درخواست پناهنده‌گی داده بود و قرار بود به زودی همراه با اعضای خانواده‌اش به آن‌جا برود.

شریف منصور، یکی از اعضای کمیتۀ حمایت از نشریه‌های بین‌المللی دربارۀ ترور این فیلم‌ساز سوری گفته است: «خبرنگاران سوری که به دلیل امنیت‌شان به ترکیه آمده اند، دیگر در امان نیستند».

او هم‌چنان گفته است: «ما می‌خواهیم قاتل/قاتلان جرف به گونۀ شفاف و سریع به دستگاه‌های قضایی سپرده شده و اقداماتی برای حمایت از خبرنگاران سوری در ترکیه روی دست گرفته شوند».

دو خبرنگار ضدداعش سوری در ماه اکتبر در منزل‌های‌شان در منطقۀ عرفای ترکیه کشته شدند. چندی پیش طاهر الچی، فعال حقوق کردها نیز در منطقۀ دیارباکیر ترکیه به ضرب گلوله به قتل رسید.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام