صالح: یکی از دلایل سقوط کندز، وجود شبکۀ خاکستری در این ولایت بود

امرالله صالح، رییس کمیسیون حقیقت‌یاب رویداد کندز یکی از علت‌های سقوط این شهر به دست طالبان را وجود شبکۀ «خاکستری» عنوان کرد.

آقای صالح این مطلب را امروز (شنبه) حین گزارش‌دهی چه‌گونه‌گی رویداد کندز بیان کرد و افزود که این شبکه از نگاه قومی در نقاط مختلف کندز مخلوط است، اما از نگاه رهبری توسط افراد بانفوذ قومی چون «عبدالرؤوف ابراهیمی، رییس مجلس نماینده‌گان، فرمانده میرعلم، حاجی عمر و آمر غلام» پیش برده می‌شود.

رییس کمیسیون حقیقت‌یاب می‌گوید که این شبکه سقوط نظام را به نفع خود نمی‌بیند، اما قوت نظام و حاکمیت دستگاه عدلی و قضایی را نیز به سود خود نمی‌پندارد.

با این حال آقای صالح در نشستی خبری امروز (شنبه) در پایتخت علت عمدۀ سقوط این شهر به دست طالبان را مدیریت ضعیف رهبران حکومت دانست.

صالح هم‌چنان از وجود خلاها، پیچیده‌گی ساختارها و استفاده نادرست از منابع و امکانات به عنوان دلایل دیگر سقوط این شهر یاد کرد.

به گفته آقای صالح برخورد چند محوری و چندگانه دولت مرکزی با موضوع کندز در بُعد ملکی و نظامی در روزهای پیش از وقوع این رویداد از عوامل دیگر سقوط کندز هستند.

رییس کمیسیون حقیقت‌یاب هم‌چنان تأکید کرد که برنامۀ سقوط کندز یک سال پیش سازماندهی شده بود، اما حکومت در این مدت به خاطر مهار این رویداد هیچ کاری از پیش نبرد.

صالح افزود که جنگ کندز از سوی استخبارات پاکستان به پیش می‌رفت و شماری از افراد، از شهر پشاور پاکستان طالبان را راهنمایی می‌کردند.

او گفت که بر بنیاد یافته‌های این کمیسیون، طالبان در جنگ کندز از سلاح و تجهیزات پیشرفتۀ جنگی استفاده کرده اند که استفاده از این تجهیزات بیانگر مداخلۀ کشورهای خارجی است.

هیأت حقیقت‌یاب رویداد کندز برای تهیۀ این گزارش بیش از 2 هزار مدرک و سند مربوط به این رویداد را بررسی کرده است.

ایوب رفیقی، یکی دیگری از اعضای این کمیسیون وجود پولیس خیالی، مداخلۀ غیرقانونی وکیلان، نفوذ مافیا، فقر و بی‌کاری را نیز ازعوامل تأثیرگذار بر این واقعه یاد کرد.

رییس پیشین امنیت ملی کشور در پایان نشست خاطرنشان کرد که اگر یافته‌های این کمیسیون از سوی حکومت عملی نشود، باور مردم نسبت به حکومت و کمیسیون‌های حقیقت‌یاب ازبین خواهد رفت.

طالبان به تاریخ 5 میزان سال جاری از سه جهت بر ولایت کندز یورش بردند و در جریان چند ساعت بخش‌هایی از شهر کندز را به تصرف خود درآوردند.

پس از این رویداد رییس جمهور کمیسیونی را با اشتراک امرالله صالح، رییس پیشین امنیت ملی کشور، فاروق وردک، وزیر پیشین معارف، فضل‌کریم ایماق، ایوب رفیعی، ابدالله محمدی و رحیمه ظریقی برای بررسی بیشتر این رویداد گماشت.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام