عبدال اول سرپرست ریاست اطلاعات و فرهنگ بادغیس به سلاموطندار میگوید، در این ولایت بیش از 50 بنا و آبدۀ تاریخی وجود دارد؛ اما بیشتر از 50 درصد آنان تخریب شده است.
به گفتۀ سرپرست ریاست اطلاعات و فرهنگ بادغیس، بیشتر بناهای تاریخی این ولایت در ساحات زیر حاکمیت طالبان در ولسوالیها موقعیت دارد و بیشتر آنها از سوی مخالفان دولت، افراد مسلح غیرمسئول و مردم محل تخریب شده است.
به گفتۀ سرپرست ریاست اطلاعات و فرهنگ بادغیس، قلعۀ نریمان، قلعۀ موریچاق در بالامرغاب، قلعۀ ملک انتر در قادس، قلعۀ پیوار در جوند، لنگر و دهها آبدۀ تاریخی دیگر در این ولایت وجود دارد که بیشتر آنها تخریب شده است.
او میگوید، برخی از آثار باستانی نیز در سالهای گذشته از سوی افراد مسلح غیرمسئول کندنکاری و محتوای آنها به بیرون از کشور قاچاق شده است.
سرپرست ریاست اطلاعات و فرهنگ بادغیس میافزاید که بارها از حکومت مرکزی به ویژه وزارت اطلاعات و فرهنگ درخواست بازسازی این بناها را کردهاند؛ اما تا کنون به این موضوع توجهی نشده است.
در همین زمینه:
شماری از آگاهان فرهنگی و باشندگان بادغیس از تخریب آثار و آبدههای تاریخی دراین ولایت ابراز نگرانی میکنند و میگویند، آبدههای تاریخی هویت هر کشور است؛ اما حکومت مرکزی هیچ توجهی به بازسازی این آبدههای باستانی نکرده است.
جمشید شهابی، سخنگوی والی بادغیس نیز میگوید که از وزارت اطلاعات و فرهنگ خواستهاند تا در سالهای آینده بودجۀ مشخصی را برای بازسازی بناهای تاریخی این ولایت اختصاص دهد و امیدواراند که در سال آینده این امر تحقق یابد.