محمداشرف غنی رئیس جمهور کشور و سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری، امروز آغاز کار بخش اول شاهراه بامیان ـ دوشی را در ولسوالی شیبر بامیان افتتاح کردند. شاهراه بامیان ـ دوشی از ساحۀ دوآب ولسوالی شیبر، با طول حدود ۱۵۰ کیلومتر، این ولایت را از مسیر ولایت بغلان با ولایتهای شمالی کشور وصل میسازد.
رئیس جمهور در مراسم افتتاح این شاهراه، میگوید که با بهرهبرداری از شاهراه بامیان ـ دوشی، افغانستان مرکزی از انزوا کشیده خواهد شد. به گفتۀ آقای غنی، افغانستان مرکزی باید به قلب متحرک افغانستان بدل شود. این شعار حکومت وحدت ملی بوده و همهساله به این شعار بیش از پیش جامۀ عمل پوشانده میشود.
یما یاری، وزیر فواید عامه کشور نیز می گوید که شاهراه بامیان ـ دوشی در شش مرحله ساخته خواهد شد که بخش اول آن، با هزینۀ حدود ۲۷ میلیون دالر آمریکایی آغاز شده است.
همچنین در سفر رئیس جمهور و معاون دومش به بامیان، سه پروژۀ برقرسانی با هزینهٔ نزدیک به ۸۰ میلیون دالر گشایش یافت. این سه پروژه شامل انتقال خط برق۲۲۰ کیلوولتی از دوشی تا بامیان، نیروگاه برق۲۲۰ کیلوولت و شبکهٔ توزیع برق برای بیش از ۲۰ هزار خانوار میباشد.
آقای غنی در جریان گشایش پروژهها میگوید که این برق تنها برای روشنایی خانههای مسکونی نیست، بلکه در بخش معدنکاری، کشاورزی، حملونقل و سایر صنایع سنگین نیز قابل بهرهبرداری است.
امانالله غالب رئیس شرکت برشنا نیز میگوید که کار ساخت این سه پروژه، به ترتیب ۴۳.۸ میلیون، ۱۱.۶ میلیون و ۲۴.۱ میلیون دالر هزینه در بر داشته است.
با این وجود، شماری از شهروندان و اعضای جنبش روشنایی بامیان، به سفر رئیس جمهور و افتتاح سه پروژۀ برقرسانی واکنش نشان داده و خواستار انتقال خط برق۵۰۰ کیلوولتی از مسیر بامیان و تأمین امینت مناطق مرکزی کشور شدند. عبدل دانشیار و رضا کرمانی دو تن از این معترضان میگویند که رئیس جمهور غنی و هیأت همراهش به جای گشایش نمادین پروژهها در بامیان، به ارزگان، جاغوری و لعلوسرجنگل رفته و امنیت را در مناطق مرکزی و شاهراهها تأمین کند.
مقامها میگویند که شاهراه بامیان ـ دوشی بدیل تونل سالنگ است و خط برق 220 کیلوولتی نیز بدیل خط برق 500 کیلوولتیست که قرار بود از مسیر بامیان گذشته و به جنوب و شرق کشور برسد.