مسئولان دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر در زون شرق میگویند، اگر خانوادههای قربانیان به حقوقشان نرسند، در کنار پیوستن به گروههای مسلح، شکار پدیدۀ قاچاق انسان خواهند شد.
صبرینا حمیدی، رئیس دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر در ننگرهار امروز در مراسم گرامیداشت از قربانیان جنگ میگوید که به دلیل بیتوجهی حکومت به خانوادههای قربانیان جنگی، طالبان و داعش از این خانوادهها سربازگیری میکنند. به گفتۀ بانو حمیدی، حکومت باید میکانیزمی را برای کمک به خانوادههای قربانیان جنگ در افغانستان بسازد.
رئیس دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر در ننگرهار میافزاید، کمکی که از سوی حکومت برای خانوادههای قربانیان صورت میگیرد، به گونۀ شفاف به آنان توزیع نمیشود و این روند با فساد همراه است.
به گفتۀ بانو حمیدی، از سال 1388 تا 1396، 64 هزار 104 غیرنظامی در کشور قربانی شدهاند. از مجموع این افراد، 36 درصدشان کشته و متباقی زخمی شدهاند. مسئولان دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر در ننگرهار میافزایند که سهم ولایتهای شرقی به ویژه ننگرهار در این قربانیدهیها بیشتر بوده است.
اما حیاتالله حیات، والی ننگرهار میگوید که پس از این، مجرمان جنگی به گونۀعلنی مجازات خواهند شد.
شماری از خانوادههای قربانیان جنگ در ننگرهار با این که از سربازگیری مخالفان مسلح دولت از خانوادهشان چیزی نمیگویند؛ اما از وضعیت زندگیشان ناراضاند.
پیش از این نیز گزارشهایی به نشر رسیده بود که مخالفان مسلح دولت از خانوادههای قربانیانی که در حالت فقر قرار دارند، سربازگیری میکنند.