کمیتهی خانوادههای دانشآموزان مکتبهای افغان-ترک میگویند، نباید نصاب آموزشی این مکتبها تغییر کند و همچنان افغانستان نباید آموزگاران ترکتبار را به حکومت ترکیه بسپارد.
صدیقالله توحیدی، عضو کمیتهی خانوادههای دانشآموزان مکتبهای افغان-ترک میگوید، توافقنامهی سپردن مدیریت این مکتبها به دولت ترکیه غیرقانونی است و اگر حکومت متعهد به این توافق است، باید متوجه نصاب آموزشی و آموزگاران ترکتبار این مکتبها باشد.
گلبهار دینلر، یکی از آموزگاران افغان-ترک میگوید، آموزگاران این مکتبها از پول شخصیشان برای بهبود وضعیت افغان-ترک هزینه کردهاند و سپردن مدیریت این مکتبها به دولت ترکیه نشانهی مخالفت با علم و دانش است. آقای دینلر میگوید، اگر کشورشان به خدمت در آموزش و پرورش افغانستان علاقه داشت، میتوانست جداگانه دست به تأسیس مکتب در این کشور بزند.
نزدیک به هفده روز پیش حکومت افغانستان مدیریت مکتبهای افغان-ترک را به کشور ترکیه سپرد. این توافق واکنشهایی را برانگیخت؛ خانوادههای دانشآموزان این مکتبها خیمهی تحصن برپا کردند و دست به راهپیمایی زدند، اما ظاهرن این واکنشها نتیجهیی در پی نداشته است.
مکتبهای افغان-ترک در نزدیک به ۲۰ سال گذشته و به ویژه در ده سال اخیر، از جمله پرکیفیتترین مکتبهای افغانستان بودهاند. دانشآموزان این مکتبها در آزمون ورود به دانشگاهها و هم در رقابتهای منطقهیی دستاوردهای خوبی به دست آوردهاند.