مولانا محمدعبدالله، یکی از کمیشنران کمیسیون مستقل انتخابات در صفحۀ تویترش نوشته که نظر به دلایل مختلف آنان نتوانستند برای روند ثبتنام تقویتی رأی دهندهگان انتخابات ریاست جمهوری، برنامۀ تبلیغاتی داشته باشند.
آقای عبدالله در این تویتش نوشته که عملیات ثبتنام تقویتی رأی دهندهگان بدون آگاهیدهی وسیع، شبیه نمازخواندن بیوضو است.
مسئولان فیفا و تیفا که به عنوان نهادهای ناظر انتخاباتی میگویند، کمکاری، نداشتن یک برنامۀ مشخص برای مراحل مختلف انتخابات، نبود ظرفیت و توانایی کاری و نداشتن مهارتهای مدیریتی از جمله عواملی اند که آقای عبدالله به آن اشاره کرده است.
یوسف رشید، رئیس اجرایی فیفا یا «موسسۀ انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان» میگوید، نبود برنامۀ مشخص، پراکندگی ساختاری، ناهماهنگی و خودمحوری در کمیسیون مستقل انتخابات از دلایلی اند که مانع برنامههای تبلیغاتی این کمیسیون شده است.
نعیم ایوب زاده، رئیس تیفا یا «بنیاد انتخابات شفاف افغانستان» نیز نبود ظرفیت و توانایی کاری، نداشتن تجربۀ انتخاباتی و مدیریتی و فضای حاکم سیاسی در کشور را از جمله عوامل بینظمی در روند کاری کمیسیون مستقل انتخابات میداند.
گلاجان عبدالبدیع صیاد، رئیس پیشین کمیسیون مستقل انتخابات میگوید، یکی از دلایل نبود برنامههای تبلیغاتی برای ثبتنام تقویتی رأی دهندهگان، پرداخت نشدن به موقع بودجۀ انتخابات ریاست جمهوری از سوی دونرهای بینالمللی و دولت افغانستان است که کمیسیون مستقل انتخابات نیز بارها به آن اشاره کرده است.
خواستیم دیدگاه کمیسیون مستقل انتخابات را نیز در این باره داشته باشیم، اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم.
روند ثبتنام تقویتی رأی دهندهگان انتخابات ریاست جمهوری روز شنبه، هجدهم جوزا آغاز شد و تا هشتم سرطان ادامه خواهد داشت.
با آنکه چهار روز از آغاز این روند میگذرد، اما بر اساس گزارشها، حضور شهروندان در مرکزهای ثبتنام کمرنگ است.
در همین زمینه: