به گفتۀ مسؤولان محلی بادغیس، منطقۀ کاریز حاجی نظر ولسوالی بالامرغاب، ولسوالی قادس، منطقۀ کوچۀ درزک ولسوالی جوند، منطقۀ کولاری ولسوالی مقر، مسیر ولسوالیهای اوبۀ هرات و غورماچ فاریاب، مرکزهای سازماندهی و فرماندهی طالبان در غرب کشور میباشند.
بهاؤالدین قادسی رییس شورای ولایتی بادغیس، به سلاموطندار میگوید که گروه طالبان در این مناطق، تجمعهایی وسیع 500 نفری تشکیل داده اند و حملههایشان را سازماندهی میکنند. به گفتۀ آقای قادسی، پس از راهاندازی عملیات پاکسازی در ولایت فاریاب، طالبان ولسوالیهای ولایت بادغیس را به عنوان مرکز فرماندهیشان انتخاب کردند.
آقای قادسی میگوید که بیشتر اکمالات نظامی طالبان و تنظیم و تجهیز افرادشان در جبهههای جنگ اکثر ولایتها، از همین مناطق طرحریزی میشوند.
رییس شورای ولایتی بادغیس هشدار میدهد که اگر حکومت مرکزی عملیات وسیعی را برای ازبین بردن لانههای طالبان روی دست نگیرد، تهدیدهای امنیتی در این ولایت بیشتر خواهد شد و برخی از ولسوالیهای بادغیس به زودی سقوط خواهد کرد.
ضیاالحق فیروزکوهی، آمر اسناد و ارتباط دفتر معاونت اول ریاست اجرایی نیز ضعف مدیریت در ولایت بادغیس و همچنین راهاندازی عملیات در فاریاب را سبب هجوم طالبان به ولسوالیهای مرزی ولایت بادغیس دانسته است. وی میگوید که تهدیدهای امنیتی در ولسوالیهای بالامرغاب، مقر، جوند و آبکمری، بیش از پیش افزایش یافته است.
عبدالعزیز امانی آمر امنیت و سرپرست فرماندهی پولیس بادغیس، هرچند حضور طالبان در ولسوالیهای بالامرغاب و جوند را تأیید میکند، اما میگوید که حضور آنان چندان نگران کننده نیست. آقای امانی میگوید، طالبانی که در این ولایت حضور دارند، توان مقابله با نیروهای امنیتی افغانستان را ندارند و هر زمانی که بر پاسگاههای نیروهای امنیتی حمله کرده اند، با شکست روبهرو شده اند.
نگرانیها از وخیم شدن وضعیت امنیتی ولایت بادغیس در حالی مطرح میشود که چندماه پیش نیز ولسوالی بالامرغاب این ولایت به دست طالبان سقوط کرد، اما نیروهای امنیتی دوباره موفق شدند این ولسوالی را از تصرف طالبان خارج کنند.