از دکاندار و خریدار گرفته تا دستفروشان، نانواها و رانندگان موترهای شهری از افزایش بانکنوتهای کهنه و مندرس در کابل شکایت دارند و ردوبدل این پولها گهگاهی سبب جنجال میان مشتری و فروشنده و راننده و مسافر میشود.
شماری از پایتختنشینان میگویند، با افزایش بانکنوتهای مندرس، در دادوستدهای روزانۀ خود با مشکلات زیادی روبهرو میشوند.
قیس، یکی از فروشندگان مواد خوراکی در کابل به سلاموطندار میگوید که افزایش پولهای کهنه او را در دادوستد روزانه به مشکل روبهرو کرده است. رامین، یکی از دستفروشان نیز میگوید، بانکنوتهای کهنه را برای مبادله به صرافان میدهد، اما «100 افغانی کهنه در بدل 50 افغانی جدید.»
این باشندگان از دولت به ویژه از بانک مرکزی میخواهند تا بانکنوتهای کهنه را از بازار گردآوری کند. اما مسئولان بانک مرکزی از مردم میخواهند تا بانکنوتهای کهنه و فرسوده را به نمایندگی بانک مرکزی و یا بانکهای خصوصی ببرند و با بانکنوتهای قابل استفاده تبدیل کنند.
- سیستم ثبت اعتبارات عامه؛ برشنا و بانک مرکزی تفاهمنامه امضا کردند
- بانک جهانی 325 میلیون دالر به دولت افغانستان کمک کرد
ایمل هاشور، سخنگوی بانک مرکزی میگوید که شهروندان کشور میتوانند بانکنوتهای مندرس به ویژه بانکنوتهای ده، بیست، پنجاه و صد افغانیگی را هنگام پرداخت پول صرفیۀ برق، مالیات و دیگر پرداختهای مربوط به بانکها بدهند.
مسئولان بانک مرکزی از شهروندان کشور میخواهند تا بانکنوتهای مندرس را با صرافان دستفروش در بازارها با تفاوت چند افغانی مبادله نکنند و آنها را بدون تفاوت پولی با بانکنوتهای قابل استفاده در بانکها تبدیل کنند.
بانک مرکزی پیش از این با غیرقانونی خواندن خرید و فروش بانکنوتهای مندرس در کشور گفته بود که این بانک به حیث مرجع چاپ و نشر پول افغانی، بانکنوتهای مندرس و نوِ افغانی را دارای ارزش یکسان میداند و خریدوفروش بانکنوتهای مندرس با تفاوت پولی در بازارهای کشور، خلاف قانون است.