ریاست اجرایی: کمیشنران کنونی کمیسیون انتخابات نمی‌توانند تقویم انتخاباتی را تعیین کنند

جاوید فیصل، معاون سخن‌گوی ریاست اجرایی می‌گوید که کمیشنران فعلی کمیسیون انتخابات نمی‌توانند پیش از آوردن اصلاحات، تاریخ انتخابات مجلس را تعیین کنند.

آقای فیصل امروز (پنج‌شنبه) در گفت‌وگو با سلام‌وطندار گفت که هر گونه تصمیمی دربارۀ انتخابات مجلس پس از گماشته شدن کمیشنران جدید گرفته خواهد شد.

این در حالی است که رییس جمهور در فرمانی از کمیسیون انتخابات خواسته تا تقویم برگزاری انتخابات مجلس و شوراهای ولسوالی را تعیین کند.

اما معاون سخن‌گوی ریاست اجرایی می‌گوید، تا زمانی که اعضای جدید کمیسیون‌های انتخاباتی تعیین نشوند، زمان برگزاری انتخابات مجلس تعیین نخواهد شد.

به گفتۀ آقای فیصل، پیش از آوردن اصلاحات در کمیسیون‌های انتخاباتی، هیچ فیصله و تصمیمی نهایی در این باره قابل قبول نیست.

با این حال، رییس جمهور غنی فرمان تشکیل کمیتۀ گزینش کمیشنران جدید را نیز داده و از رییس دادگاه عالی خواسته تا نمایندۀ این نهاد را برای کمیتۀ گزینش معرفی کند.

از سوی دیگر جانداد اسپین‌غر، رییس «ایوا» یا دیده‌بان انتخابات در تماسی تیلفونی به سلام‌‌وطندار گفت که در حال حاضر قانون تشکیل صلاحیت و وظایف کمیسیون انتخابات بر بنیاد فرمان رییس جمهور، به حالت تعدیل درآمده است. بنابراین، کمیشنران کنونی نمی‌توانند تاریخ انتخابات مجلس را تعیین کنند.

به گفتۀ آقای سپین‌غر، اگر کمیشنران کنونی تاریخ انتخابات را تعیین کنند، آوردن اصلاحات در کمیسیون‌ها بی‌معنا خواهد بود.

سپین‌غر افزود که کمیشنران جدید باید در همکاری با کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی کار کنند.

تشکیل کمیتۀ گزینش برای گماشتن کمیشنران تازه، یکی از خواست‌هایی بود که شامل بستۀ پیشنهادی کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی بود و از سوی رییس جمهور پذیرفته شد.

با آن‌که تعیین‌ تاریخ برگزاری انتخابات مجلس یکی از وظایف کمیسیون مستقل انتخابات خواهد بود، اما آن‌چه را که کمیشنران در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته انجام داده اند، اعتبار این کمیسیون را نزد حکومت و مردم ازبین برده و صلاحیت‌شان را زیر سوال برده است. 

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام