30 سال و 180 هزار معلولی که توانایی خود را باز یافتند

مسئولان کمیتۀ صلیب سرخ در افغانستان امروز با برگزاری نمایشگاه عکس و نشست خبری از 30 سالگی برنامۀ بازتوانی این مرکز تجلیل کردند.

جو آن پِدرو، رئیس صلیب سرخ در این نشست می‌گوید، در مدت 30 سال فعالیت آنان در افغانستان، بیش از 180 هزار تن در این مرکز ثبت و از خدمات برنامۀ بازتوانی مستفید شده‌اند.

آقای پِدرو می‌گوید که سالانه 10 تا 12 هزار تن جهت بازتوانی به مرکزهای بازتوانی صلیب سرخ در سراسر افغانستان سر می‌زنند. به گفتۀ آقای پدرو، از این میان 1500 مراجعه‌کننده معلولان جنگی‌اند و باقی مانده کسانی‌اند که بنا بر بیماری‌های مختلف، حوادث ترافیکی و طبیعی و سوءشکل‌های ولادی عضوی از بدن‌شان را از دست داده‌اند.

شماری از معلولانی که از برنامۀ بازتوانی صلیب سرخ مستفید شده‌اند، می‌گویند که پس از دریافت کمک‌ها و اعضای مصنوعی از سوی صلیب سرخ، فکر می‌کنند که به آنان زندگی دوباره داده شده است.

رحمان که پایش را در زمان جنگ‌های داخلی از دست داده، با کمک مرکز بازتوانی صلیب سرخ اکنون دکان دارد و عضو تیم بسکت‌بال این مرکز نیز است.

فرزانه نیز 21 سال پیش پایش را بر اثر انفجار یک ماین از دست داد. او می‌گوید که با همکاری یکی از همسایه‌هایش به مرکز بازتوانی صلیب سرخ مراجعه کرده و پاهای مصنوعی به دست آورده است. او نیز اکنون کارمند مرکز بازتوانی صلیب سرخ است.

آمارها از وزارت صحت نشان می‌دهد که 3 تا 5 درصد نفوس کشور را معلولان تشکیل می‌دهند. بر بنیاد این آمار، در حال حاضر 22 مرکز بازتوانی در 17 ولایت کشور فعالیت دارد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام