وقتی واردات مشابه خارجی وارد می‌شود؛ رکود اقتصادی کارخانه‌داران هرات

شماری از کارخانه‌داران هرات با انتقاد از حکومت می‌گویند که واردات کالاهای مشابه تولیدات داخلی، توان رقابت را از کارخانه‌‌داران شهرک صنعتی این ولایت گرفته است.

سیدابراهیم سادات، مسئول یکی از کارخانه‌های تولید بیسکویت در هرات است که چند سال پیش حدود 6 میلیون دالر بالای کارخانه‌اش سرمایه‌گذاری کرده بود.

این سرمایه‌گذار می‌گوید، وضع تحریم‌های آمریکا بر ایران، کاهش بهای تومان ایرانی و واردات کالاهای مشابه به داخل کشور سبب شده تا میزان درآمد سالانۀ کارخانه‌اش از 500 هزار به 100 هزار دالر کاهش یابد.

آقای سادات با انتقاد از واردات کالاهای مشابه تولیدات داخلی از ایران به داخل افغانستان می‌گوید که سه بخش کارخانه‌اش تعطیل شده است.

او می‌افزاید که 60 درصد مواد اولیۀ کارخانه‌اش را از ایران وارد می‌کند، اما اجناس تولیدشدۀ ایران با قیمت ارزان‌تر از تولیدات وی به بازار عرضه می‌شود و به فروش می‌رسد. آقای سادات می‌گوید، با این که بارها از حکومت خواسته است تا محصول گمرکی کالاهای وارداتی مشابه کارخانه‌اش را افزایش دهد و یا واردات آن‌ها را منع کند، اما تاکنون هیچ اقدامی نشده است.

فیض‌احمد، مسئول یکی دیگر از کارخانه‌های صنعتی هرات میگوید که از 6 ماه به این‌سو به دلیل کاهش بهای تومان ایران و واردات کالاهای مشابه، شمار کارگران کارخانه‌اش را از 300 تن به 60 تن کاهش داده است.

حمیدالله خادم، رئیس اتاق صنایع و معادن هرات نیز از واردات کالاهای مشابه تولیدات داخلی به کشور ابراز نگرانی می‌کند. آقای خادم به منع واردات کالاهای مشابه داخلی تأکید می‌کند و می‌گوید که اگر حکومت جلو واردات تولیدات مشابه خارجی را بگیرد، شهرک صنعتی هرات می‌تواند بسیاری از نیازمندی‌های مردم افغانستان را برطرف کند.

این بار نخست نیست که کارخانه‌داران داخلی از عدم حمایت حکومت از محصولات‌شان شکایت دارند. آنان همواره حکومت را به بی‌توجهی در این راستا متهم کرده‌اند؛ اتهامی که کمتر به آن توجه شد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام