شورای نجات افغانستان امروز (پنجشنبه) در نشستی از آغاز گفتوگوهای صلح میان حکومت افغانستان و طالبان حمایت کرد، اما افزود که دو جانب نباید از همدیگر خواستهای بیجا و بالاتر از توقع داشته باشند.
اعضای این شورا تأکید کردند که مردم توانایی فشار آوردن بر جانبی که در این گفتوگوها سرکشی کند را دارند و میتوانند ضمانتی بر عدم سرکشی هر دو جانب باشند.
عبدالله صدیقی، یکی از اعضای این شورا با ارایۀ قطعنامهیی گفت که در صورت محور قرار دادن مردم، میتوان گفتوگوهای صلح را در فضایی آرام و دور از دستاندازیهای کشورهای همسایه پیش برد.
در قطعنامۀ این شورا آمده است که مردم کشور اختیار این را دارند که پیششرطها و خواستهای نامناسب در جریان گفتوگوهای صلح را رد کنند و در روشنایی منافع اسلامی و ملی جانب سرکش را قناعت دهند.
این در حالیست که نخستین نشست رسمی گفتوگوهای صلح حکومت با طالبان چندی پیش در شهر مری پاکستان برگزار شد و در آن قرار شد تا در نشست بعدی دو جانب خواستهایشان را به همدیگر تسلیم دهند.
با این حال ابوبکر متقی، آگاه امور سیاسی میگوید که تا کنون پذیرش خواستهای دو طرف از سوی یکدیگر معلوم نیست.
آقای متقی میافزاید که تأکید طالبان بر تعدیل قانون اساسی کشور است، اما حکومت افغانستان تا کنون این شرط را نپذیرفته و نمیخواهد دستاوردهای سالهای اخیر را از دست بدهد.
از سوی دیگر حاجیآغا لالی، یکی از بزرگان ولایت کندهار امروز (پنجشنبه) حین نشستی با بزرگان قومی، مردم و عالمان این ولایت، از آنان خواست که برای برقراری صلح از هیچ تلاشی دریغ نکرده و دست در دست هم دهند.
به گفتۀ این بزرگ قومی، ولایتهای غربی بیشتر از دیگر ولایتها در معرض ناامنی قرار دارند و شهروندان این ولایتها نیز بیش از دیگران تشنۀ صلح اند.
این در حالیست که باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا روز گذشته (چهارشنبه) در تماسی ویدیویی با رییس جمهور غنی، از آغاز گفتوگوهای صلح حمایت کرد.
رییس جمهور ایالات متحده در حالی از آغاز این گفتوگوها استقبال میکند که قرار است نشست دوم گفتوگوهای رسمی صلح حکومت با طالبان در آیندۀ نزدیک در چین برگزار شود.