رییس جمهور روسیه در پاسخ به درخواست کمکهای نظامی از سوی رییس جمهور افغانستان گفت که مسؤولان دو کشور باید در این باره بیشتر صحبت کنند.
رییس جمهور غنی شام روز گذشته (20 سرطان/تیر) در دیداری با ویلادیمیر پوتین در کانگرس هال شهر اوفای روسیه، خواستار کمک تسلیحاتی این کشور به نیروی امنیتی و دفاعی افغانستان، به ویژه نیروی هوایی، شد.
رییس جممور غنی همچنان از آقای پوتین خواست تا در مبارزه با تروریسم و مواد مخدر با افغانستان همکاری کند.
رییس جمهور روسیه در این دیدار روابط کشورش را با افغانستان صمیمانه عنوان کرد و گفت که دو کشور دید مشترکی نسبت به تهدیدهای تروریسم و مواد مخدر دارند.
در خبرنامهیی که از سوی ارگ ریاست جمهوری به نشر رسیده، آمده است که آقای غنی در دیدار با پوتین خواست تا کشورهای روسیه، هند و چین در بخشهای مبارزه با تروریسم و مواد مخدر با همدیگر همکاری داشته باشند.
ناامنی در شمال افغانستان، یکی از مسایل مورد بحث میان آقای غنی و همتای روسیاش بود. رییس جمهور کشور در این رابطه گفت که گروههای تروریستی میخواهند با نفوذ در افعانستان، امنیت کشورهای منطقه را با خطر مواجه سازند. او افزود که برای تغییر این وضعیت، نیاز به تحولات بنیادی در زمینههای اقتصادی و امنیتی است.
بر بنیاد این خبرنامه، در این دیدار آقای غنی گفته است که روابط بازرگانی میان دو کشور بهبود یافته و این روابط باید در سطح متوازنی قرار گیرند. او همچنان افزوده است که 10 درصد تجارت افغانستان وابسته به روسیه و کشورهای آسیای میانه است.
رییس جمهور همچنان خواهان عقد توافقهای میانمدت و درازمدت برای توسعۀ روابط تجاری میان روسیه و افغانستان شد.
در این دیدار دربارۀ کمکهای روسیه در زمینۀ آموزش جوانان افغانستان در بخشهای نظامی و غیرنظامی نیز گفتوگو شد. رییس جمهور روسیه وعده سپرد تا تعداد بورسیههای تحصیلی برای جوانان افغانستان در دانشگاههای روسیه را افزایش دهد.
گفته میشود اکنون 200 تن از دانشجویان کشور در بخش نظامی و 400 تن دیگر در بخشهای غیرنظامی در روسیه آموزش میبینند.
همچنان رییس جمهور خواستار عضویت کامل افغانستان در سازمان همکاریهای شانگهای و حمایت روسیه در رابطه به این مسأله شد.
در خبرنامه آمده است که آقای پوتین خواستار ایجاد کمیتهیی «بینالحکومتی» به منظور تقویت سرمایهگذاریهای بیشتر میان دو کشور شده است.
رییس جمهور غنی صبح روز پنجشنبۀ هفتۀ گذشته در رأس یک هیأت بلندپایۀ حکومتی برای اشتراک در پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان شانگهای و بریکس در سفری دو روزه عازم روسیه شد.
صلاحالدین ربانی وزیر امور خارجه، حنیف اتمر مشاور امنیت ملی و شاکر کارگر، نمایندۀ ویژۀ رییس جمهور در امور آسیای میانه نیز در این سفر رییس جمهور را همراهی میکردند.
آقای غنی در حاشیۀ نشستهای سازمان شانگهای و گروه بریکس، با سران کشورهای اشتراک کننده در این نشستها نیز دیدار و گفتوگو کرده است.
سازمان شانگهای برای همکاریهای چندجانبۀ امنیتی، اقتصادی و فرهنگی در منطقه در سال 2001 پایهگذاری شد. کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان و قرغیزستان اعضای اصلی و همچنان کشورهای افغانستان، ایران، هند، پاکستان و مغولستان اعضای ناظر این سازمان هستند.