ریاست اجرایی میگوید که رییس جمهور غنی و عبدالله عبدالله رییس اجرایی روی تعیین رییس کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی توافق کرده اند. اما مشخص نمیکند که سران حکومت روی چه کسی به عنوان رییس این کمیسیون به توافق رسیده اند.
جاوید فیصل، معاون سخنگوی ریاست اجرایی به سلاموطندار گفت که افزون بر این توافق رییس جمهور و رییس اجرایی، تغییراتی در اعضای کمیسیون اصلاحات انتخاباتی نیز آمده است.
او میگوید که در حال حاضر هیچ بهانهیی برای تأخیر در آغاز کار کمیسیون اصلاحات انتخاباتی باقی نمانده است. او افزود که در پایان هفتۀ جاری، این کمیسیون کارش را آغاز میکند.
هفتۀ گذشته عبدالعلی محمدی، مشاور حقوقی رییس جمهور در نشستی گفت که قرار است در پایان هفتۀ جاری، کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی کارش را آغاز کند.
از سوی دیگر نعیم ایوبزاده، رییس بنیاد انتخابات شفاف و عادلانه یا تیفا به سلاموطندار گفت، حکومت به آنان وعده کرده که به زودی کار کمیسیون اصلاحات انتخابایی آغاز میشود.
او میگوید حکومت گفته است که رییس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی تعیین شده، ولی نام این فرد فاش نشده است.
با این حال آقای ایوبزاده از تأخیر در کار کمیسیون اصلاحات انتخاباتی ابراز نگرانی میکند و اختلاف رهبران حکومت وحدت ملی را عامل این تأخیر میداند.
همچنان او گفت که تیفا پیشنهادهایی را برای اصلاح نظام انتخاباتی به جانب حکومت فرستاده است.
پیش از این رییس جمهور غنی در فرمان تمدید کار مجلس گفته بود که تا یکماه دیگر تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی مشخص خواهد شد.
اما معاون سخنگوی ریاست اجرایی میگوید که این مدت زمان برای اصلاح نظام انتخاباتی و تعیین تاریخ انتخابات محدود است و در یکماه آوردن اصلاحات ناممکن است.
او گفت تا زمانی که کمیسیون اصلاح انتخاباتی کارش را آغاز نکند، تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی مشخص نخواهد شد.
ایجاد کمیسیون اصلاحات انتخاباتی از موارد اصلی توافقنامۀ سیاسی تشکیل حکومت وحدت ملی میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله میباشد.