عبدالله عبدالله به هند می‌رود

مقام‌های نزدیک به حکومت از سفر عبدالله عبدالله، رییس اجرایی افغانستان به هندوستان خبر می‌دهند. آنان می‌گویند که این سفر به تاریخ (14 مارچ) و به منظور گفت‌وگوها دربارۀ موضوعات مختلف با مقام‌های هندی صورت می‌گیرد.

یک تن از این مقام‌ها که نخواست نامش فاش شود به سلام‌وطندار گفت که معاون وزارت خارجۀ هند، ایس جی شنکر به مقام‌های افغان گفته است که اگر نقش هندوستان در گفت‌وگوهای صلح افغانستان در نظر گرفته نشود، آن‌ها پروژه‌های میلیونی خود در افغانستان را مسدود خواهند کرد.

این مقام هندی در (13 حوت/اسفند) دربارۀ استحکام روابط میان افغانستان و هند با مقام‌های افغانستان دیداری داشت وهم‌چنان از رییس جمهور افغانستان دعوت رسمی کرده بود تا سفری به هندوستان داشته باشد.

با این همه سلام‌طندار از گفت‌وگوهایی پشت پرده میان هندوستان و افغانستان خبر می‌دهد؛ در این گفت‌وگوها هند نگرانی خویش را نسبت به بهبود روابط کابل ـ اسلام‌آباد اعلام کرده و از دولت افغانستان در این زمینه خواهان پاسخ شده است.

مقام‌های نزدیک به حکومت می‌گویند، رییس اجرایی حکومت روابط خوبی با هندوستان دارد و سفرش به این کشور نگرانی‌های هند را کاهش خواهد داد.

شماری از کارشناسان نگرانی هندوستان را منطقی تلقی می‌کنند. آنان بر این باورند که اگر سیاست افغانستان در رابطه با پاکستان و هندوستان نامتوازن باشد، توسط یکی از این دو کشور آسیب خواهد خورد.

جمال‌الدین بدر، آگاه مسايل خارجی می‌گوید اگر حکومت افغانستان دربارۀ گفت‎‌وگوها با پاکستان به مقام‌های هندی اطلاعات ندهد، باید منتظر واکنش تند هند باشد.

بدر می‌افزاید، حکومت افغانستان نباید روابط مثبت تاریخی خود را با هند فراموش کند. داکتر عبدالله باید با استفاده از روابط خوب خود با این کشور، به آنان در مورد بی‌خطر بودن روابط با پاکستان اطمینان دهد.

محمد زبیر شفیقی، خبرنگار و نویسنده می‌گوید کابل در روابط با اسلام‌آباد و دهلی نو توازن ندارد. او می‌افزاید، اگر یکی از شرایط برقراری صلح در افغانستان از سوی پاکستان، قطع رابطه با هندوستان تعیین کردد، سود آن بیش‌تر به پاکستان خواهد رسید تا به افغانستان.

شفیقی با اشاره به سخن‌رانی روز شنبۀ (16 حوت/اسفند) رییس جمهور در مراسم آغاز سال تقنینی مجلس، گفت که آقای غنی از ایجاد اجماعی در منطقه خبر داده بود؛ در این اجماع باید به هندوستان نیز سهمی داده شود تا لطمه‌یی به روابط دو کشور وارد نشود.

شماری از کارشناسان امور سیاسی، افغانستان را میدان جنگ نیابتی میان هند و پاکستان خوانده اند.

پرویز مشرف نخست‌وزیر پیشین پاکستان چندی پیش گفته بود که پاکستان برای حفظ منافع خود و عدم نفوذ هرچه بیش‌تر هندوستان در افغانستان، مجبور بوده تا از گروه‌های دهشت‌افگن برعلیه حکومت افغانستان پشتیبانی کند. اما با آمدن رییس جمهور غنی، آنان تصمیم خود را تغییر داده اند و دیگر از گروه‌های افراطی بر علیه افغانستان حمایت نمی‌کنند.

حامد کرزی رییس جمهور پیشین افغانستان نیز بارها گفته بود که افغانستان میدان جنگ دیگر کشورها نیست. رییس جمهور غنی نیز چندی قبل با همین عنوان، گفت که افغانستان هرگز میدان جنگ‌های نیابتی میان کشورها نخواهد بود.

بعد از تشکیل حکومت وحدت ملی در افغانستان، روابط میان افغانستان و پاکستان به گونۀ بی‌سابقه‌یی بهبود یافت و بارها مقام‌های افغانستان به پاکستان رفتند و مقام‌های پاکستانی به کابل آمدند.

به دنبال بهبود روابط بین کابل ـ اسلام‌آباد، سروصداهایی مبنی بر حضور طالبان در گفت‌وگوهای صلح نیز بلند شد و خبرهای نیز شنیده می‌شود که طالبان در ساختار حکومت سهیم خواهند شد.

رییس جمهور غنی نیز چندی پیش با نرندرا مودی نخست وزیر هندوستان تماس تیلفونی داشت و در این تماس از سفر رییس جمهور افغانستان به هند خبر داده بود، اما این سفر تاکنون اتفاق نیافتاده است.  

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام