کرونا و افزایش چند برابری بهای ماسک

پس از آن ‌که وزارت صحت سه مورد مشکوک به کرونا را در ولایت هرات تأیید کرد، شماری از باشنده‌گان کابل از افزایش بهای ماسک‌ و کمبود آن در سطح شهر شکایت دارند و می‌گویند که بهای هر بسته ماسک در فاصلۀ یک روز، چهار برابر افزایش یافته است.

مسئول یکی از داروخانه‌های شهر بدون ذکر نامش به سلام‌وطندار می‌گوید که دلیل افزایش بهای ماسک در روزهای اخیر، بسته‌بودن راه‌های ترانزیت با کشور چین است. به گفتۀ او، از یک هفته به این‌سو شماری از افراد استفاده‌جو ماسک را به‌گونۀ غیرقانونی به کشورهای همسایه قاچاق می‌کنند.

شماری از باشنده‌گان کابل می‌گویند که بهای ماسک‌های عادی قبلاٌ پنج افغانی بود، اما با تأیید واقعۀ مثبت کرونا در هرات، به 20 تا 25 افغانی افزایش داشته است. قیمت ماسک‌های مخصوص که معافیت بیشتر دارند، دوسه برابر افزایش یافته و در اکثر موارد، پنج برابر گران‌تر از روزهای عادی به فروش می‌رسد.

قادر، یکی از باشندگان شهر کابل می‌گوید که به‌خاطر جلوگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا، مجبور شده ‌است یک دانه ماسک مخصوص را 150 افغانی بخرد.

وضعیت در داروخانه‌های شهر نیز آشفته است. مسئول یکی از داروخانه‌های شهرنو به سلام‌وطندار می‌گوید که از دیروز به این‌سو ماسک را تمام کرده‌اند، اما در برخی از داروخانه‌های دیگر، یک بسته ماسک که قبلاً پنجاه افغانی بود، حالا به ارزش 200 افغانی به فروش می‌رسد.

مجتبا، مسئول یکی از داروخانه‌های زنجیره‌یی کابل می‌گوید، به دلیل این‌که بخش بزرگی از وسایل بهداشتی از چین می‌آید و در این روزها راه‌های ترانزیتی با این کشور بسته است، قیمت‌ها بلند رفته است.

وحید مایار، سخنگوی وزارت صحت به سلام‌وطندار می‌گوید که قاچاق ماسک به بعضی از کشورهای همسایه و استفاده بی‌رویۀ آن توسط مردم، دلیل اصلی بلندرفتن بهای آن شده ‌است. او کمبود مواد خام برای ساخت ماسک را نیز یکی از دلایل بلند رفتن قیمت آن عنوان می‌کند.

روز گذشته مسئولان ریاست صحت هرات گزارش دادند که سه نفر مشکوک به ویروس کرونا در این ولایت شناسایی شده‌اند. مسئول کمیتۀ مقابله با بیماری کرونا در ریاست صحت هرات گفته بود که افراد مبتلا به ویروس کرونا به تازه‌گی از ایران برگشته‌اند.

فیروزالدین فیروز، وزیر صحت امروز (دوشنبه، پنجم حوت) در هرات وضعیت اضطرار صحی اعلام کرد و از مردم خواست که از رفت‌وآمد غیرضروری به هرات و برعکس آن تا ختم وضعیت اضطرار خودداری کنند.

آقای فیروز از شهروندان کشور خواست که از دست دادن به همدیگر، عطسه‌زدن در میان جمع، روبوسی و گشت‌وگذار در اماکن عمومی پرهیز کنند.

در کم‌تر از یک ماه، شمار قربانیان این ویروس از مرز دو هزار تن گذشته است. به گزارش رسانه‌های بین‌المللی، تاکنون بیش از ۷۴ هزار تن در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده‌اند. این ویروس به تازه‌گی به کشورهای افغانستان، ایران و لبنان نیز شیوع پیدا کرده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام