هفتۀ کاهش خشونت‌ها؛ 14 کشته و 44 زخمی

دورۀ هفت‌روزۀ کاهش خشونت‌ها پیش‌شرطی برای امضای توافق‌نامۀ صلح میان آمریکا و طالبان است. این دوره که از ساعت 12 جمعه شب سوم حوت آغاز شد، ساعت 12 امشب به پایان می‌رسد. پس از پایان این دوره قرار است فردا شنبه دهم حوت موافقت‌نامۀ صلح میان آمریکا و طالبان در دوحۀ قطر امضا شود.

اما در این روند رویدادهای امنیتی نیز به ثبت رسیده‌ است. از آغاز هفتۀ کاهش خشونت‌ها تاکنون 14 نظامی و غیرنظامی در کشور کشته شده‌اند و 44 تن دیگر زخم برداشته‌اند.

این در حالی‌ست که پیش از آغاز هفتۀ کاهش خشونت‌ها روزانه از تلفات نزدیک به 400 تن گزارش می‌شد.

در روز نخست و دوم هفتۀ کاهش خشونت‌ها در ولایت‌های بلخ، هلمند، ارزگان، کاپیسا، پکتیا و کندهار 6 رویداد امنیتی رخ داد، که در نتیجۀ آن 5 نیروی امنیتی کشته و 12 تن دیگر زخمی شدند. 

وزارت امور داخله می‌گوید که در روز سوم کاهش خشونت‌ها در ولایت‌های بلخ، سمنگان و هلمند تنها 3 رویداد امنیتی رخ داده است.  

مسئولان وزارت امور داخله می‌گویند، در حملۀ طالبان به نیروهای خیزش‌های مردمی در ولایت بلخ، 3 تن کشته و 5 تن دیگر زخم برداشته‌اند. در ولسوالی درۀ صوف بالای ولایت سمنگان، طالبان دو سرباز پولیس را با خود برده‌اند و هم‌چنین در ولایت هلمند در انفجار ماین کنار جاده‌یی از سوی طالبان 3 زن زخم برداشته‌اند.

مقام‌های محلی ولایت‌های کندهار و غزنی می‌گویند که در روز سوم کاهش خشونت‌ها در این ولایت‌ها نیز گزارش‌هایی از رویدادهای امنیتی به ثبت رسیده‌ است.

همین‌گونه به روز چهارم دورۀ کاهش خشونت‌ها در ولایت‌های غزنی، زابل و فراه طالبان حملاتی را انجام داده‌اند که در آن 2 پولیس کشته و 11 تن دیگر زخم برداشته‌اند.

نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت امور داخله می‌گوید، در روز پنجم کاهش خشونت‌ها در ولایت‌های لوگر، لغمان، غزنی و کندهار حملاتی از سوی طالبان انجام شده‌ است که به شمول یک کودک 4 تن کشته و 4 تن دیگر زخمی شده‌اند.

مروه امینی، معاون سخن‌گوی وزارت امور داخله می‌گوید، اگرچه در بیش‌تر ولایت‌ها سطح خشونت و تلفات کاهش یافته ‌است، اما در جریان هفتۀ کاهش خشونت‌ها، 14 نظامی و غیرنظامی کشته شدند. اما معاون سخنگوی وزارت داخله آمار زخمیان را 34 تن می‌گوید.

به روز پنجم روند کاهش خشونت‌ها در کابل نیز به اثر انفجار بمبی جاسازی‌شده در موترسایکل 9 تن زخم برداشتند. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را به عهده نگرفته است.

در هفتۀ کاهش خشونت‌ها در ولایت‌های پکتیا، خوست، ننگرهار، کندهار، کابل و در شماری از ولایت‌های دیگر شهروندان و فعالان مدنی در نشست‌ها و راه‌پیمایی‌ها خواستار آتش‌بس دایمی شده‌اند.  

شماری از شهروندان کشور در هفتۀ کاهش خشونت‌ها خشنود هستند و ابراز امیدواری می‌کنند که هفتۀ کاهش خشونت‌ها سبب آتش‌بس دایمی و پایان جنگ در افغانستان شود.

امروز جمعه نهم حوت، هفتمین روز هفتۀ کاهش خشونت‌ها است و تا ساعت 12 شب ادامه دارد.

آمریکا و طالبان از یک‌سال به این‌سو روی مسألۀ تأمین صلح در افغانستان، در دوحۀ قطر گفت‌وگو کردند این گفت‌وگوها چندین بار به تعویق هم افتاد، اما در این اواخر هر دو طرف به‌ امضای توافق‌نامۀ صلح توافق کرده‌اند.

در آغاز هفتۀ کاهش خشونت‌ها رئیس‌ جمهور غنی از طریق رسانه‌ها به مردم گفته بود که از هر فرصتی برای برقراری صلح در کشور استفاده می‌کند تا راه برای گفت‌وگوهای میان افغانان باز شود.

رئیس‌ جمهور به نیروهای امنیتی و دفاعی دستور داده بود که در حالت دفاعی قرار داشته باشند.

طالبان، نیز در پیوند به روند کاهش خشونت‌ها در خبرنامه‌یی پذیرفتند که در یک هفته خشونت‌ها را کاهش می‌دهند.

واکنش‌ها در برابر هفتۀ کاهش خشونت نیز مثبت بودند. ینس استولتنبرگ دبیر کُل ناتو، وزارت امور خارجۀ پاکستان، نمایندۀ ویژۀ روسیه برای افغانستان و شماری از سران افغانستان از عملی‌شدن هفتۀ کاهش خشونت‌ها استقبال کرده‌اند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام