پوشش لحظه‌به‌لحظۀ امضای توافق‌نامۀ صلح آمریکا با طالبان

تادامیچی یاماموتو، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان پس از امضای توافق صلح گفت که «اکنون همه طرف‌ها باید گام‌های  واقعی و ثابت را برای پایان‌دادن به جنگ بردارند.»

یوناما بر اهمیت تداوم روند کاهش خشونت‌ها به‌خصوص خشونت‌هایی که باعث آسیب رساندن به افراد ملکی می‌شود، تأکید  کرد و از همه طرف‌ها خواست که در دورۀ پیش‌رو، تلاش‌های خود را برای کاهش خشونت – طوری که منجر به آتش‌بس دایمی و  یک توافق سیاسی پای‌دار گردد – بیشتر سازند.  

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان و ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان توافقنامه تاریخی صلح میان آمریکا و گروه طالبان را امضا کردند.

جزئیات این توافق‌نامه تا هنوز در اختیار رسانه‌ها قرار نگرفته است.

شیرمحمد عباس استانکزی، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر، امضای توافق صلح را «پیروزی طالبان» و «خروج نیروهای اشغال‌گر آمریکایی» از افغانستان عنوان کرد.

او با قرائت سورۀ نصر که پیام «پیروزی» دارد، گفت که پدران ما یک صد سال پیش با شکست انگلیس‌ و سی سال پیش هم با شکست روسیه، شاهد چنین روزی بودند.

در حیاط هتلی که توافق‌نامه صلح امضا شد، شماری از اعضای طالبان پرچم این گروه را حمل می‌کردند.

 

ملا عبدالسلام ضعیف، سفیر پیشین طالبان در اسلام‌آباد که اکنون به‌عنوان مهمان در مراسم امضای توافق‌نامه صلح در دوحه حضور دارد، به خبرنگاران می‌گوید: طالبان در هفت روز گذشته ثابت کردند که به تعهدات‌شان عمل می‌کنند. آقای ضعیف افزود که متن توافق‌نامه را تا هنوز ندیده است.

حمدالله محب، مشاور امنیت ملی کشور در مراسم امضای امضای اعلامیه مشترک ناتو، آمریکا و افغانستان که در ارگ ریاست جمهوری برگزار شده، می‌گوید که حکومت افغانستان از متن توافق‌نامه صلح میان آمریکا و طالبان آگاه است و با تمام موارد آن موافق نیست.

او به خبرنگاران گفت: ما در مورد توافق‌نامه آگاهی داریم، اما نقاطی در آن است که با آن موافق نیستیم. آقای محب ذکر «امارت اسلامی» را یکی از موارد غیرقابل قبول برای مردم و دولت افغانستان عنوان کرد.

اسدالله خالد، سرپرست وزارت دفاع ملی کشور می‌گوید، در صورتی که طالبان شرایط توافق‌نامه صلح را نقض کنند، این توافق‌نامه لغو خواهد شد. او ابراز امیدواری کرده است که طالبان به مواد این توافق‌نامه به صورت کامل عمل کند. آقای خالد تصریح کرده است، در صورتی که این توافق‌نامه لغو شود، نیروهای امنیتی به مواضع طالبان حمله خواهند کرد.

سازمان عفو بین‌الملل در آستانۀ امضای توافق صلح با نشر اعلامیه‌یی گفته که در روند صلح صدای عدالت، حقیقت و جبران غرامت جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و دیگر موارد نقض جدی حقوق بشر نباید نادیده گرفته شود.

این سازمان تمامی طرف‌های جنگ در افغانستان را عامل کشتار و نقض حقوق بشر عنوان کرده و گفته که حقوق بشر باید در قلب روند صلح در نظر گرفته شود.

شهرزاد اکبر، رئیس کمیسیون حقوق بشر در پیوند به امضای توافق صلح میان آمریکا و مذاکره‌کننده‌گان طالبان گفته که این توافق در افغانستان صلح نمی‌آورد و به جنگ و خون‌ریزی در این کشور پایان نمی‌دهد.

رئیس کمیسیون حقوق بشر افزوده است: صلح نیازمند آن است که دولت افغانستان و نخبه‌گان سیاسی نسبت به ایجاد اتحادی قوی و فراگیر در افغانستان متعهد باشند، ماموریتی که به دلیل تحولات اخیر پیچیده‌تر شده است.

منابع از قطر می‌گویند که زلمی خلیلزاد، فرستادۀ ویژه آمریکا برای صلح افغانستان و ملا برادر، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر، توافق‌نامه صلح را امضا خواهند کرد. بر اساس بیانیه‌یی ترامپ، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا شاهد امضای این توافق‌نامه خواهد بود.

طالبان به تمامی جنگجویانش دستور داده که امروز از هرگونه حمله خودداری کنند

خبرگزاری رویترز به نقل از ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان نوشته است که این کار به منظور «خوشی ملت» انجام می‌شود.

قرار است «موافقتنامۀ آوردن صلح به افغانستان» پس از چاشت امروز میان نماینده‌گان آمریکا و طالبان در دوحۀ قطر، امضا شود.

مایک پومپئو، وزیر خارجۀ آمریکا به دوحه رسید.

آقای پومپئو، امروز شاهد امضای توافق‌نامۀ صلح میان نماینده‌گان آمریکا و طالبان در قطر خواهد بود.

عبدالله در دیدار با ستولتنبرگ: امروز در تاریخ افغانستان یک روز تاریخی و سرنوشت‌ساز است

ریاست اجرایی از دیدار عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی با ینس ستولتنبرگ، دبیرکل ناتو خبر می‌دهد.

این نهاد امروز (شنبه، دهم حوت) با نشر خبرنامه‌یی نوشته است که آقای ستولنبرگ در این دیدار گفته است که ناتو به حضور و همکاری با افغانستان تا برقراری صلح و ثبات پایدار‍‍ ادامه می‌‌دهد.

در خبرنامۀ ریاست اجرایی آمده که آقای عبدالله با ابراز سپاس‌گزاری از حضور ناتو در افغانستان گفت: «امروز در تاریخ افغانستان یک روز تاریخی و سرنوشت‌ساز است.»

دبیرکل ناتو گفته از این که در این روز تاریخی و مهم در کابل حضور دارد، خرسند است و ابراز امیدواری کرده که امضای توافق‌نامۀ صلح میان آمریکا و طالبان زمینه را برای استقرار صلح و ثبات دایمی در افغانستان فراهم سازد.

او تأکید کرده که ناتو به حضور و کمک‌های خود برای نیروهای مسلح افغانستان به اساس تعهدات‌اش ادامه می‌دهد. دبیرکل ناتو افزوده که این حضور و کمک‌ها مشروط به بهبود وضعیت و شرایط در افغانستان است و تا آن زمان ناتو در کنار حکومت افغانستان است.

زلمی خلیلزاد لحظاتی پیش وارد هُتل شیراتون شد. 

ترامپ: افغانستان از فرصت به دست‌آمده استفاده کند

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفته است که افغانان باید از فرصت به میان آمده در روند صلح استفاده کنند.

کاخ سفید روز جمعه (9 حوت) با نشر اعلامیه‌یی به نقل از دونالد ترامپ نوشته است که اگر طالبان و حکومت افغانستان به تعهدات خود در روند صلح عمل کنند، راه برای ایالات متحده به خاطر پایان جنگ و بازگرداندن نیروهای آمریکایی به کشورشان باز خواهد شد.

قرار است امروز توافق‌نامۀ صلح میان آمریکا و طالبان در قطر امضا شود. کاخ سفید این توافق‌نامه را گام مهمی برای برقراری صلح پایدار در افغانستان عاری از القاعده، داعش و دیگر گروه‌های هراس‌افگن که می‌خواهند به آمریکا آسیب برسانند، خوانده است.

میزی که قرار است تا ساعات دیگر روی آن توافق‌نامه صلح آمریکا با مذاکره‌کننده‌گان طالبان امضا شود.

 

عبدالعزیز کاملوف، وزیر خارجۀ اوزبیکستان که در مراسم امضای توافق‌نامه صلح میان آمریکا و طالبان به قطر دعوت شده، در رابطه به اجرایی شدن این توافق‌نامه از سوی طالبان گفته است: «رهبران طالبان به من وعده دادند که به اجرای موافقت‌نامه با آمریکا متعهد هستند.»

 

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام