سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر گفته است که میان این گروه و آمریکا، هیچ اسناد مخفی وجود ندارد.
آقای شاهین، بامداد امروز (پنجشنبه پانزدهم حوت) در صفحۀ توییترش نوشته که «یک توافقنامه است که در مطبوعات آمده و دیگری تشریح توافقنامه است که هر بند توافقنامه را تشریح میکند و میکانیزم تطبیق یا ضمایم خوانده میشود. علاوه از این دیگر هیچ سندی وجود ندارد.»
او افزوده، برخی اوراق جعلی و تبلیغاتی که حلقات «مغرض» پخش میکنند هرگز حقیقت ندارد.
این در حالیست که مایک پومپئو، وزیر خارجۀ ایالات متحده آمریکا روز یکشنبه یازدهم حوت در گفتوگویی با شبکۀ «سیبیاس» گفته است در توافقنامۀ صلح آمریکا و طالبان، «دو عنصر اجرایی» وجود دارد که جزء اسناد «محرم» نظامی به شمار میروند.
به گفتۀ او، این دو عنصر اجرایی مربوط به توافقنامه برای اجرای نظامی هستند که به خاطر حفاظت از نظامیان آمریکایی، مهماند.
وزیر خارجه آمریکا هر چند در بارۀ ضمیمههای محرمانۀ این توافقنامه جزییات بیشتر نداده، اما تأکید کرده است که این سندها در اختیار اعضای کانگرس آمریکا قرار خواهد گرفت.
توافقنامۀ صلح میان آمریکا و طالبان پس از هژده ماه گفتوگو، روز شنبه، دهم حوت از سوی زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ آمریکا و ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی طالبان، در مراسم ویژه با حضور نمایندهگان 30 کشور و نهادهای بینالمللی در دوحه، پایتخت قطر امضا شد.
بر بنیاد توافقنامۀ صلح آمریکا و طالبان، تا چهارده ماه آینده نیروهای آمریکایی افغانستان را ترک میکنند و ده روز پس از امضای این توافقنامه (دهم مارچ) باید گفتوگوهای میان افغانان آغاز شود.
طالبان رهایی 5 هزار زندانیشان را در جریان 10 روز از زندانهای حکومت افغانستان ، از پیششرطهای آغاز این گفتوگوها خواندهاند، اما رئیس جمهور غنی یک روز پس از امضای این توافقنامه اعلام کرد که هیچگونه تعهدی برای رهایی 5 هزار زندانی طالبان وجود ندارد.
آقای غنی، آتشبس، وضاحت رابطۀ طالبان با پاکستان و پایان تجارت مواد مخدر را از شرطهای حکومت برای آغاز این گفتوگوها، اعلام کرد.
در این زمینه: