درخواست آتش‌بس جهانی؛ آیا بشر موفق به شکست اپیدمی کرونا خواهد شد؟

اپیدمی کرونا در کمتر از دو ماه اکثریت کشورهای جهان را در نوردیده و آن‌ها را دگرگون کرده است. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد با توجه به همه‌گیری این ویروس با نشر بیانیه‌یی خواستار «آتش‌بس جهانی» شد.

دبیرکل سازمان ملل اپیدمی کرونا را دشمن مشترک جهانیان عنوان کرده و گفته است: «زمان آن فرا رسیده تا درگیری مسلحانه را خاموش نگه داریم و در جنگ واقعی زنده‌گی خود متمرکز شویم.»

او در بخشی از این بیانیه‌اش گفته که متاسفانه درگیری‌های مسلحانه در سطح جهان رو به افزایش است و به علت جنگ جاری، زنان، کودکان، افراد دارای معلولیت، حاشیه‌نشنیان و آواره‌گان در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند. او برقراری آتش‌بس جهانی را نیاز امروزی بشر خوانده است.

نگرانی جدی آقای گوترش کشورهای جنگ‌زده‌ی مثل افغانستان است. او گفته که در اکثریت کشورهای جنگ‌زده سیستم بهداشت از بین رفته و متخصصان بهداشت نیز در آن‌ها حضور ندارند. او افزوده که کشورهای جنگ‌زده و در حال جنگ در معرض این اپیدمی قرار دارند.

دبیرکل سازمان ملل از طرف‌های درگیر در جهان خواسته که سلاح را کنار بگذارند و تمام نیروی‌شان را در جنگ با ویروس کرونا متمرکز کنند، ویروسی که مرز نمی‌شناسد و جهان را در نوریدیده و بی‌رحمانه به همه کس حمله می‌کند.

تدرس آدهانوم قبرسیوس، دبیرکل سازمان جهانی صحت نیز از گسترش بی‌‎رویۀ ویروس کرونا در جهان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در ۶۷ روز پس از شیوع این ویروس شمار مبتلابان به صد هزار رسید، اما این رقم در یازده روز گذشته دو برابر شد و در سه روز گذشته به بیشتر از 300 هزار رسید.

او در خانه ماندن و فاصله گرفتن از دیگران را مهم خوانده و گفته است که جدای دفاع از خود، برای جلوگیری از شیوع آن باید شما هم نیز حمله کنید. او گفته: «نمی‌توان در فوتبال صرفا با دفاع پیروز شد. شما باید به حمله هم دست بزنید.»

دبیرکل سازمان جهانی صحت از دولت‌ها خواسته که افراد مبتلا به این ویروس را رصد کنند و خانواده‌های‌شان را در قرنطینه نگه دارند.

اپیدمی کرونا به صورت غیرقابل باور در حال گسترش است و از کشوری به کشور دیگر سرایت می‌کند. بر بنیاد تازه‌ترین آمارهای جهانی، در کمتر از هفتاد روز، ۱۶ هزار و ۵۵۸ هزار نفر در پی ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند و بیش‌تر از ۳۸۱ هزار و ۶۴۹ تن دیگر گرفتار این اپیدمی شده‌اند.

در افغانستان، کشوری که در آن هنوز شعله‌های جنگ زبانه‌ می‌کشد و بیشترین شمار افراد آسیب‌پذیر را دارد، تا کنون 42 تن به این ویروس گرفتار شده‌اند و از این میان یک تن فوت کرده است. طالبان به عنوان فعال‌ترین گروه جنگ‌جو حملات‌شان را در ایام همه‌گیری ویروس کرونا شدت بخشیده‌‌اند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام