الیس ویلز، معاون وزیر خارجۀ آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی از وضعیت موجود سیاسی در کشور انتقاد کرده است. ویلز تصریح کرده که ادامۀ وضعیت موجود برای حامیان و کمککنندهگان بینالمللی افغانستان قابل قبول نیست.
او با نشر توییتی گفته است: «کمکهای بینالمللی نیازمند مشارکت با یک حکومت همهشمول است و همه ما باید رهبران افغان را برای توافق روی یک چهارچوب حکومتداری، پاسخگو قرار دهیم.»
ویلز به صراحت گفته که کمکهای بینالمللی به افغانستان وابسته به تشکیل حکومت همهشمول است.
پیشتر مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا پس از بینتیجه ماندن سفرش به افغانستان با صدور اطلاعیهیی به درازا کشیدن اختلافات میان آقای غنی و عبدالله را انتقاد کرد و گفت که ادامه این تنشها رابطۀ مستقیم با امنیت ملی آمریکا دارد و این کشور تصمیم گرفته یک میلیارد دالر از کمکهای خود به کابل را قطع کند.
پمپئو ادامه اختلافات میان آقای غنی و عبدالله را بیاحترامی به مردم افغانستان، آمریکاییها و تمامی شرکای ائتلاف جنگ افغانستان عنوان کرد.
تنش میان دو مدعی ریاست جمهوری زمانی بالا گرفت که کمیسیون انتخابات محمداشرف غنی را پیروز انتخابات ششم میزان اعلام کرد. عبدالله عبدالله به عنوان رقیب جدی آقای غنی این نتایج را نپذیرف و به هوادارانش وعدۀ تشکیل «حکومت همهشمول» را داد.
آقای غنی به دلیل داشتن وثیقۀ انتخاباتی از سوی کمیسیون انتخابات در روزهای اخیر برای وزارتهای مالیه، خارجه، اطلاعات و فرهنگ و… نامزد وزیر و سرپرست منصوب کرد.
نزدیکان آقای عبدالله گفتهاند، در صورتی که ارگ به معرفی کابینه ادامه بدهد، رئیسجمهور حکومت همهشمول نیز کابینۀ خویش را معرفی خواهد کرد.
ارگ برای پایاندادن به تنشهای اخیر سیاسی به عبدالله عبدالله ریاست شواری عالی صلح را پیشنهاد کرد، اما آقای عبدالله آن را رد کرد.