دریافتهای تازۀ پزشکی که در ژورنال طبی چینایی «لنسیت» منتشر شده، نشان میدهد، تا زمانی که واکسین برای ویروس کرونا تولید نشود، قرنطینه در تمامی نقاط دنیا نباید به صورت کامل از میان برداشته شود. محدودیتها و قوانین سختگیرانهیی چین پس از شیوع ویروس کرونا سبب شد تا کماکان از سرعت همهگیری این ویروس کاسته و اوضاع به صورت نسبی کنترل شود. دریافتهای پژوهشگران با استفاده از مودلهای ریاضیکی نشان میدهند که اقدامات زودرس برای از بین بردن قرنطینه باعث فراگیری دوبارۀ این ویروس خواهد شد.
شهر ووهان چین در ولایت هوبی که خاستگاه اصلی ویروس کرونا است، روز چهارشنبه هفته گذشته پس از 76 روز از حالت قرنطینه بیرون شد، با آن هم شماری از محدودیتها در ایستگاههای قطار و مکانهای توریستی باقی خواهد ماند.
پروفیسور جوسیف از دانشگاه هانگ کانگ میگوید، بدون مصئونیت جمعی و دیگر موارد احتیاطی که باعث پایین آمدن شمار مصابشدهگان به کرونا میشود، موارد مبتلا به ویروس کرونا به راحتی از طریق فعالیتهای تجاری، کارخانهها، دانشگاهها و تجمعات که سبب ورود افراد از کشورهای بیرون به کشور میشود، افزایش خواهد یافت.
او هشدار میدهد، در صورتی که حکومت محدودیتها را به صورت تدریجی و سیستماتیک بر ندارد و جریان انتقال را دقیق زیر نظر قرار ندهد، شمار مبتلا شدهگان افزایش خواهد یافت.
با این حال، تا زمانی که واکسین این ویروس در دسترس عموم قرار نگیرد، مقرراتی مانند فاصلۀ فیزیکی افراد، برگزاری تجمعات و دیگر مواردی که سبب تجمع بیش از ده نفر شود، نباید از میان برداشته شود. همچنان حفظ تعادل میان از سرگیری فعالیتهای اقتصادی و نگهداشتن فیصدی مصاب شدهگان به ویروس زیر یک درصد، یکی از بهترین راهکارها برای مهار ویروس خواهد بود.
این تحقیقات نشان میدهد که شماری از کشورها پس از محدودیتهای چند هفتهیی با مشکلاتی روبهرو بودهاند، و با توجه به آن، محدودیتها را کمی آسانتر وضع کردند تا فعالیتهای اقتصادی خویش را به پیش ببرند. دریافتهای تازه نشان میدهد که یک اشتباه کوچک میتواند منجر به شیوع مجدد و وضع محدودیتهای جدیدتر گردد. در صورت چنین اتفاقی ارایه خدمات بهداشتی و غذارسانی دشوار و ناممکن خواهد شد.
اتریش یکی از کشورهای اتحادیه اروپا به روز دوشنبه، 6 اپریل اعلام کرد که پس از تعطیلات ایستر (عید پاک مسیحیان) مغازهها به صورت تدریجی باز خواهد شد. در آلمان نیز شماری از اقتصاددانها و متخصصین طبی با رعایت دستور سازمان جهانی بهداشت، خواستار از سرگیری فعالیتهای اقتصادی شدند.
دولت انگلیس پس از سه هفته قرنطین در حال بررسی و آسان ساختن محدودیتها است، اما صدیق خان، شهردار لندن به رسانهها گفته که به این زودیها قرنطین برداشته نخواهد شد.
محققان انگلیسی پیشنهاد کردند که 4.2 میلیون جوان که بین 20 تا 30 سال عمر دارند و با فامیل خود زندهگی نمیکنند باید اجازه کار برایشان داده شود.
پس از شیوع ویروس کرونا در شهر وهان چین، دولت این کشور به تاریخ 23 جنوری محدودیتهای شدید در قسمت گشتوگذار مردم وضع کرد. با گذشت سه ماه، محدودیتها حالا نسبت به اوایل بسیار آسان شده است و شماری به کارشان پرداختهاند. دریافتهای محققان در چهار شهر و 10 ولایت چین – خارج از شهر هوبی – نشان میدهد، در صورتی که محدودیتها به صورت تدریجی از میان برداشته نشود، امکان شیوع دوباره بیماری بسیار فراوان قابل پیشبینی خواهد بود.
منبع: سی ان ان
برگردان: مریم مهتر