صلح افغانستان محور گفت‌وگوی خلیلزاد با وزیران خارجۀ کشورهای آسیای میانه

زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان گفته است که با مقام‌های اوزبیکستان دیدار کرده و در نشست ویدیویی «C5+1» که با حضور وزیران خارجۀ کشورهای ترکمنستان، قزاقستان، تاجیکستان و قرقیزستان در تاشکند برگزار شده بود، در بارۀ روند صلح افغانستان گفت‌وگو کرده‌اند.

آقای خلیلزاد، امروز (چهارشنبه، 11 سرطان/تیر) در توییتی نوشته است که پیشرفت‌های اخیر در روند صلح افغانستان، چگونگی ایفای نقش آسیای میانه در این روند و چگونگی بهره‌بری از صلح در توسعۀ اتصال منطقه‌‌یی و تجارت و توسعه در منطقه از محورهای گفت‌وگو در این دیدار بوده‌اند.

او افزوده که در این نشست گفته است که ثبات و رفاه در افغانستان و رفاه در آسیایی میانه مهم‌اند و همکاری کشورها با افغانستان به سود منطقه و آمریکا است.

خلیلزاد همچنان افزوده که کشورهای عضو گروه «C5+1» نیاز خواهند داشت که با آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی به گونۀ مشترک برای ترویج و تشویق یک تفاهم سیاسی در بارۀ پایداری اقتصاد و پیوند منطقه‌یی کار کنند.

نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان سه روز پیش دور تازۀ سفرهایش در بارۀ صلح افغانستان را به قطر، پاکستان و اوزبیکستان آغاز کرد.

گفتنی‌ست که آقای خلیلزاد، پیش از چاشت روز گذشته از طریق نشست ویدیویی با رئیس جمهور غنی و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی نیز گفت‌وگو کرده است.

در یک خبرنامۀ شورای عالی مصالحۀ ملی که روز گذشته نشر شده، آمده است که در این نشست ویدیویی هر دو طرف در بارۀ آخرین تحولات و پیشرفت‌ها در بارۀ صلح و آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی صحبت کرده‌اند.

بر بنیاد این خبرنامه در این گفت‌وگوی ویدیویی در بارۀ کاهش خشونت، کامل‌شدن روند رهایی زندانیان، آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی و پشتی‌بانی منطقه‌یی از روند صلح بحث شده و همه طرف‌ها بر کاهش خشونت برای حرکت به سوی مذاکرات صلح و دست‌یافتن به توافق به رهبری و مالکیت افغانان تأکید کرده‌اند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام