شهروندان به طالبان: سیاست حذف را کنار بگذارید!

در ادامۀ گفت‌وگوهای بین‌الافغانی و زمان‌گیر شدن آن، گزارش‌های مبنی بر موارد اختلافی میان هیأت دولت افغانستان و طالبان به نشر رسیده است. یکی از موارد اختلافی، تأکید طالبان بر مبنا قرار گرفتن مذهب سنی حنفی به عنوان اصول مباحث در جریان مذاکرات گفته شده است.

این اظهارات طالبان در پشت میز مذاکره با واکنش شهروندان و شماری از چهره‌های برجستۀ سیاسی حکومت افغانستان روبه‌رو شد. سرور دانش، معاون دوم رئیس‌جمهور غنی این خواست طالبان را غیرقابل پذیرش برای شیعیان کشور عنوان کرد.

عطاالرحمان سلیم، معاون شورای عالی مصالحۀ ملی در گفت‌وگویی با سلام‌وطندار می‌گوید که گفت‌وگوهای بین‌الافغانی در مرحلۀ حساس آن رسیده و اظهارات حساسیت‌‌برانگیز در چنین شرایط پیامد خوب ندارد. او می‌گوید، در چنین شرایطی نیاز است که روی چارچوب و موارد اساسی گفت‌وگو شود.

رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی می‌گوید که مردم حنفی مذهب باید برای دفاع از حقوق هم‌وطنان شیعۀ خود، صدای‌شان را بلند کنند. آقای نبیل خطاب به مردم گفته است که مردم باید اجازۀ تحقق خواست‌های تبعیض‌آمیز طالبان را ندهند.

شماری از اعضای مجلس نماینده‌‎گان نیز می‌گویند که طالبان با طرح چنین موارد جنجالی می‌خواهند نفاق را در میان مردم افغانستان دامن بزنند.

بلقیس روشن، عضو مجلس نماینده‌گان در واکنش به این درخواست طالبان می‌گوید که سیاست حذف در افغانستان نتیجه‌یی در پی ندارد و هیچ اقلیت قومی، زبانی، مذهبی، سیاسی و جنسیتی قابل انکار نیست.

محمد رحیم‌ الله‌یار، یکی دیگر از اعضای مجلس می‌گوید که هیأت دولت مکلف است تا از حقوق انسانی و بشری اقشار مختلف افغانستان حمایت و حراست کند.

باری سلام، رئیس کمیتۀ مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری و فعال اجتماعی در برگۀ تویترش نوشته است که گفت‌وگوها را بر یک مذهب خاص بنا کردن، خلاف اصل مصالحه است. آقای سلام خطاب به طالبان نوشته است: «وقتی که تفاوت‌ها را به رسمیت نمی‌شناسید، پس مذاکره و برای چیست و مصالحه با کیست؟»

پیش‌تر، سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری گفته بود که این برخورد طالبان در تضاد با مکتب و اندیشه امام ابوحنیفه است و از طرف دیگر، مغایر با اصول دینی و حقوقی و هم‌چنان سبب تحقیر یک بخش بزرگی از جامعه افغانستان خواهد شد.

هیأت مذاکره‌کنندۀ دولت افغانستان در این باره حاضر به پاسخ‌گویی نشد.

طالبان در جریان مذاکرات در حالی به انکار دیگر مذاهب می‌پردازند که قانون اساسی افغانستان سنی‌ حنفی و شیعۀ جعفری را به عنوان مذاهب رسمی کشور شناخته است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام