توقف کار بندر چابهار؛ خطر اتکای دوبارۀ کابل به اسلام‌آباد

شرکت‌های غربی از فروش وسایل برای ساخت‌وساز بندر چابهار و توسعۀ این بندر خودداری کرده‌اند. بر بنیاد گزارش خبرگزاری رویترز، علت این خودداری بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ادامۀ محدودیت‌های بانکی است. مقام‌های هندی گفته‌اند، وضعیت نامطلوب بانکی سبب کندی و توقف در پیشرفت کار بندر چابهار شده است.

مسؤولان اتاق تجارت و صنایع می‌گویند، ایجاد هر گونه مشکل در توسعه و ساخت‌وساز بندر چابهار ایران روی کار بازرگانی و سرمایه‌گذاری در کشور اثر منفی دارد و افغانستان را دوباره به دامان پاکستان می‌اندازد و سرمایه‌گذاری‌های بیش از صد شرکت داخلی هدر می‌رود.

صیام پسرلی، سخنگوی اتاق تجارت و صنایع به سلام‌وطندار می‌گوید، بندر چابهار گزینۀ بدیلی برای وصل افغانستان با کشورهای آسیای جنوبی است و توقف کار این بندر تجارت افغانستان را با چالش روبه‌رو می‌کند.

آقای پسرلی می‌گوید، تحریم‌های ایالات متحده بر ایران و توقف کار بندر چابهار، روی تجارت افغانستان 50 درصد اثر منفی دارد.

اما مسافر قوقندی، سخنگوی وزارت تجارت و صنایع می‌گوید، مشکل کنونی ناشی از اختلافات ایران و هند است و افغانستان در آن نقشی ندارد.

موافقت‌نامۀ سه جانبۀ تجاری چابهار در سال 1395 میان نماینده‌گان افغانستان، ایران و هند در حضور رهبران سه کشور در تهران، پایتخت ایران امضا شد.

بندر چابهار در مقایسه به بندر عباس و بندر کراچی به ترتیب ۹۰ کیلومتر و ۷۰۰ کیلومتر به مرکز افغانستان نزدیک‌تر است و این فرصت را براى بازرگان‌های افغانستان فراهم مى‌کند که نسبت به بنادر دیگر اموال خود را ٢٠ درصد زودتر صادر کنند.

هزینۀ واردات هر کانتینر مال در این بندر براى بازرگانان، ۵٠٠ تا ١٠٠٠ دالر کمتر از بنادری خواهد بود که اکنون کالا از طریق آن‌ها وارد افغانستان می‌شود.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام