نخستین روز ماه اپریل به اپریلفول مشهور است. در این روز دوستان به همدیگر دروغهایی به اصطلاح شاخدار میگویند که شنونده از آن شوکه میشود. این رسم ریشه در سنت غرب دارد که رفتهرفته با دسترسی ساده به انترنت، میان شهروندان افغانستان نیز رایج شده است.
دروغگفتن یا همان اپریلفول غربیها بیشتر رنگوبویی طنزآمیز دارد، اما شهروندان افغانستان بیشتر در این روز با تماسهای تیلفونی و پیامهای فیسبوکی تشویش و رنجش خاطر ایجاد میکنند.
بیشتر استاتوس کاربران شبکههای اجتماعی زیر نام اپریلفول جنبۀ ترور و مرگ را دارند. یکی از کاربران فیسبوک در این روز نگاشته که «رییس جمهور غنی، استعفا کرد.» یکی دیگر از کاربران نوشته که «رولا غنی، بانوی نخست کشور امروز در گذشت.» به همین گونه چندین کاربر دیگر در مورد ترور شخصیتها و چهرههای شناخته شدۀ کشور نوشتهاند.
طنزنویسان کشور علت این که چرا شهروندان دروغهای روز نخست اپریل/اپریلفول را با مرگ و ترور تجلیل میکنند، میگویند، تاکنون مردم افغانستان از محتوای اساسی این روز که چهگونه و با کدام سوژهها باید تجلیل شود، بیخبراند.
شماری هم اینگونه استاتوسها را ناشی از فضای خشن، قتل، ترور، انتحار و انفجار در کشور میدانند.
طارق عظیم، از طنزنویسان کشور در گفتوگویی به سلاموطندار میگوید، فضای حاکم سبب میشود که بیشتر موضوعات تفریحی و سرگرمی در افغانستان به ترور و جنگ نسبت داده شود. او میگوید: «در افغانستان هر روز، روز اول اپریل است، از سیاستمدار تا شهروند عادی هر روز دروغی را مرتکب میشوند.» به گفتۀ این طنزنویس، شهروندان کشور پیش از تجزیه و تحلیل پدیدۀ وارداتی مانند اپریلفول، آن را به گند میکشند.
حفیظ مصداق، طنزنویس دیگر میگوید، وضعیت ناگوار افغانستان سبب شده تا اذهان جامعه به سمت سوژههای خشن بروند و در چنین وضعیتی حتا دروغ هم از وحشت و خشونت منشأ میگیرد. او پیشنهاد میکند که در افغانستان روزی به نام راستگویی نامگذاری شود تا شهروندان برای یک روز هم که شده از دورغگفتن دست بردارند.
اپریلفول در کشورهای بریتانیا، اتریش، زیلاند جدید و زمبابوه از صبح اول ماه اپریل آغاز و تا چاشت همان روز ادامه دارد. اگر شخصی پس از چاشت دروغی بگوید، لقب احمق به او داده میشود، اما در بعضی از کشورهای دیگر تا پایان روز روند دروغگویی ادامه پیدا میکند.