70 هزار دانش‌آموز در زابل، از آموزش محروم هستند

مقام‌های در ریاست آموزش و پرورش ولایت زابل می‌گویند که این ولایت از لحاظ آموزش و پرورش از دیری به این‌سو با مشکلات زیادی مواجه بوده است. به گفتۀ آنان این مشکلات سبب بسته‌شدن مکاتب به روی 70 هزار دانش‌آموز شده که از این میان 30 درصد دختران هستند.

رحیم‌الله لودین، رییس ریاست آموزش و پرورش ولایت زابل امروز (27 اسد/مرداد) در گفت‌وگویی با خبرنگاران در کندهار، نبود مکاتب در بیشتر ولسوالی‌های این ولایت را از جمله عمده‌ترین مشکلات آموزش و پرورش عنوان کرد. آقای لودین گفت که تا هنوز هیچ مکتبی در ولسوالی‌های خاک‌افغان، دای‌چوپان، شملزی، اتغر و نوبهار وجود ندارد.

رییس آموزش و پرورش زابل می‌گوید که در تشکیل برای این ولایت 240 باب مکتب اختصاص داده شده بود که از این میان 140 باب، از دیری به این‌سو دروازه‌هایشان بر روی دانش‌آموزان مسدود بوده است.

 او هم‌چنان نداشتن ساختمان برای 80 درصد از آموزشگاه‌های این ولایت را از جمله کمبودی‌های عمدۀ ریاست آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت که بیشتر دانش‌آموزان زیر خیمه‌ها و یا حتا بدون خیمه و زیر سقف آسمان آموزش می‌بینند.

گفته‌ می‌شود که 100 باب مکتب از میان 140 باب به دلیل وجود عواملی چون ناامنی، نبود آموزگاران مسلکی و عدم هماهنگی میان برخی از نهادها بر روی دانش‌آموزان این ولایت مسدود شده است.

از سوی هم مسؤولان در این ریاست می‌گویند که با همکاری باشنده‌گان زابل و افزایش و رسیدن به موقع بودجه‌یی که برای آموزش و پرورش این ولایت اختصاص یافته، می‌توانند این مشکلات را از بین ببرند.

 تا کنون وزارت آموزش و پرورش دربارۀ سرنوشت این 70 هزار دانش‌آموز در زابل چیزی نگفته است.

لودین هم‌چنان گزارش‌هایی مبنی بر انتقال دست‌مزد برخی از کارمندان نهادهای آموزشی ولسوالی شاه‌جوی این ولایت به مخالفان مسلح را رد کرد و گفت، هر شخصی که در نهادهای دولتی کار می‌کند، موظف است تا خود را با اصول اداره هماهنگ سازد و پس از تأییدشدن حضور و فعالیتش برای او دست‌مزد داده می‌شود.

افزون بر ولایت زابل در مدت 14 سال گذشته ولایت‌های دیگری نیز با مشکلات آموزشی روبه‌رو بوده اند. از جمله این ولایت‌ها می‌توان لوگر را یادآور شد که ولسوالی خروار این ولایت در مدت بیش از یک دهه صرف یک فارغ صنف دوازده داشته است.

این دانش‌آموز هم حینی که می‌خواسته برای اشتراک در آزمون کانکور اشتراک کند در مسیر راه با انفجار ماین کنارجاده‌یی جانش را از دست می‌دهد.

در ولسوالی خروار 11 مکتب وجود دارد که از آن میان 6 باب غیرفعال بوده و مکاتب دیگر نیز ظاهراً فعال هستند. 

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام