35 درصد دانشجویان خواهان تشکیل خلافت اسلامی‎اند

محتوای ثقافت اسلامی سبب ترویج «رادیکالیسم» دینی میشود.

یافتههای یک پژوهش تازۀ انستیتوت  مطالعات استراتژیک افغانستان نشان میدهد که محتوای مضمون ثقافت اسلامی که در دانشگاههای کشور تدریس میشود، سبب ترویج ذهنیت رادیکالیسم دینی و یا افراطیت در میان دانشجویان کشور میشود.

رامین کمانگر، پژوهشگر انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان امروز در نشست خبری‎یی در کابل میگوید،31 درصد دانشجویانی که به پرسش نامههای این پژوهش پاسخ داده‌اند، گفتهاند که استادان ثقافت اسلامی همواره بر خلافت اسلامی تأکید می‌کنند.

این پژوهش که در ولایت‏‌های کابل، هرات و ننگرهار انجام شده است، نشان می‏‌دهد، 35.5 درصد دانشجویان خواهان خلافت اسلامی‌‏اند و 75.3 درصد دانشجویان به گسترش اسلام تأکید میکنند.

به گفتۀ آقای کمانگر، از میان پاسخ دهندگان به این پرسشنامه، 34.4 درصد خواهان نظام جمهوری، 17.2 درصد خواهان امارت اسلامی، 35.5 درصد خواهان خلافت اسلامی و 4.6 درصد خواهان دیگر نظامها هستند.

از این میان بیشترین پاسخ مثبت برای نظام جمهوری در دانشگاه کابل و کمترین آن در دانشگاه هرات داده شده است.

‏هم‏‌چنان در این پژوهش آمده که بیشترین پاسخ مثبت برای نظام امارت در دانشگاه ننگرهار و کمترین آن در دانشگاه هرات، اما برعکس بیشترین پاسخ خلافت در دانشگاه هرات بوده است.

بر بنیاد یافته‎های پژوهش، 39.9 درصد به اسلا‏میبودن نظام سیاسی افغانستان باورمندند، در حالیکه 45.9 درصد تا اندازه‎یی این نظام را اسلامی میدانند و 13.9 درصد نظام افغانستان را اسلامی نمیدانند.

اما شماری از اشتراک کنندگان در این نشست، این پژوهش را ناقص می‏‌خوانند و نظریات آن را شخصی می‌‏گویند.

پیش از این در پارلمان کشور نیز موضوع ترویج افراطیت توسط کتابهای ثقافت اسلامی و استادان ثقافت در میان دانشجویان دانشگاهها مطرح شده بود.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام