بر اساس گزارش انستیتوی بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم، هزینۀ نظامی جهان از زمان جنگ سرد بدینسو در سال گذشتۀ میلادی به بالاترین میزان خود رسیده است. بودجههای نظامی جهانی در سال ۲۰۱۷ به یک تریلیون و ۷۳۹ میلیارد دالر رسید که این مقدار نسبت به سال ۲۰۱۶ میلادی ۱/۱ درصد افزایش را نشان میدهد.
ایالات متحدۀ آمریکا با صرف 610 میلیارد دالر برای صنایع و نیروهای نظامی، 35 درصد از کل هزینۀ جهان را به خود اختصاص داده و در صدر این فهرست قرار دارد. در این ردهبندی چین با صرف 228 میلیارد دالر در جایگاه دوم و عربستان با صرف 69.4 میلیارد دالر در جایگاه سوم قرار دارد. اما روسیه که در سال 2016 جایگاه سوم را به خود اختصاص داده بود، برای اولینبار پس از سال ۱۹۹۸، هزینههای نظامی خود را در سال ۲۰۱۷ میلادی کاهش داده است. این کشور در سال 2017 هزینۀ نظامی خود را ۲۰ درصد کمتر از سال ۲۰۱۶ تعیین کرد و بدین ترتیب، مطابق گزارش حاضر، در جایگاه چهارم قرار گرفته است.
بودجۀ نظامی کشورهای آسیایی و اقیانوسیه نسبت به کشورهای اروپایی و اتلانتیک در سال 2017 رشد بیشتری داشته است. به باور سیمون وزمن، پژوهشگر ارشد پروژۀ نظامی و سلاح اندیشکدۀ سیپری، تنش میان چین و همسایههایش سبب بالارفتن هزینههای نظامی در بودجۀ کشورهای آسیایی شده است. جان الیسون، رئیس انستیتوی بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم (سیپری) این روند «نگرانکننده» است و دسترسی به صلح را در جهان دشوارتر میسازد.
از سال ۱۹۹۹ بدینسو بهمدت 13 سال هزینههای نظامی در جهان نسبتاً ثابت بوده است، اما در سالهای اخیر این هزینه بار دیگر همچون سالهای جنگ، روبه افزایش نهاده است.